fredag 6 augusti 2021

Och så blev det som det blev ...


Det var ju nästan klappat och klart att dom svenska damerna skulle ta fotbollsguld i OS, i alla fall enligt alla sportreportrar. När fem minuter av matchen återstod och det fortfarande var oavgjort, vågade jag inte titta, ja, det blir väl förmodligen så att en spännande idrottssändning blir min bleka död. 

Jag skurade badrummet i stället. 
Och Sverige blev silvermedaljörer. 
Grattis, grattis! 


När badrummet var skinande rent, då gick jag ut en sväng. Kollade in dom gula plommonen av sorten Reine Claude och som i år tycks bli många. Trädet är också gammalt och pv har i omgångar bett att få såga ned det, men jag vägrar. 
Någon enstaka tung gren kanske, men inte  h e l a  trädet. 
Plommonen är överjordiskt goda, men man får passa på - det går snabbt när dom väl är mogna -. 


Den här bilden skildrar väl våra talanger som trädgårdsodlare. Så här har det sett ut bland all mangold .., och i växthuset får somliga tomater undersidan uppäten eller den skrumpnar liksom och blir svartbrun. 
Ja, ja. 
Men plommon får vi ju. 


Druvor får vi också. 
Det är samma sak där, som med plommonen .., börjar dom mogna, då får man inte vänta med att kalasa på dem, för då blir det mögel eller så ramlar klasen ner. Ganska goda. Söta. 
Lite  v ä l  söta kanske.

Några Ingrid-Marie-äpplen får vi också, så jag ska inte klaga. 
Och Sverige fick ju trots allt silvermedalj och pv har gått ut med Harry och det regnar inte och han har nästan bestämt sig för en ny dieselmotor till båten och har fått kontakt med ett bra varv i Lysekil och jag har mindre ont i handleden och armen än för några dagar sedan och har nästan helt själv löst Nutidskrysset i DN och från Hilda och Edvin kommer underbara bilder från semestern i Jämtland. 


Så här roligt kan man ha det i en vedbod, till exempel. 
Kanske är det genetiskt, detta med glädjen vad gäller ved?

5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jag tycker silver är snyggare än guld. 🙃

Elisabet. sa...

Bert Bodin: det tycker jag också, när det gäller smycken. Men inte i idrott :)

Cecilia i Houston sa...

Jag är väldigt förtjust i Reine Claude plommon så jag tycker det är roligt att du får ha kvar trädet.

mossfolk sa...

Det låter nästan som pistillröta på tomaterna? Sägs bero på ojämn bevattning, men jag tycker nog att olika sorter verkar olika känsliga. I år har vi inte haft en enda tomat med röta, men så har vi inte heller någon av de sorter som drabbats tidigare år... (och nej, vi har verkligen inte varit extra flitiga med vattnandet i år)

Fotbollsdamerna var ju fantastiska, även om det känns surt att förlora på straffar. Vi har inte femman, så jag lyssnade på radion och kan inte för mitt liv förstå hur man kan prata så fort som den ena kommentatorn där.
Faktiskt kan jag tycka att sådant som OS skulle sändas på SVT.

Elisabet. sa...

Cecilia N: vi får kanske staga upp det på något vis, men såga ner det helt: nej!

mossfolk: tack för tipset! Det ska jag kolla upp mer noggrant!