söndag 12 september 2021

Efteråt ....


Igår en treåring och idag en tvååring och lika underbart roligt har det varit  båda dagarna! 
En är något stillsammare, den andre har tusen myror i brallan och kan omöjligen hålla sig stilla mer än några minuter. 

Här finns bedrövligt få leksaker, men snäckorna som jag plockat lite här och var - i Skottland, Cornwall och här i Halland - kan lätt som en plätt förvandlas till människor. Det här är en lek vi ägnat oss åt ett par gånger och precis som Harry på pricken vet var hundleksakerna hos min syster i Hörby finns (han springer som en galning och norpar sig ett gosedjur!) vet en tvååring var "marmor" har keramikskålen med alla snäckor. 
Sen leker vi. 
En toppig snäcka är förstås mormor Monica .., sen är där hans egen - den är rödrandig - en slät sten blir marmor och ett stort musselskal förvandlas till farfar. Några pyttepyttesmå musslor förpassas in i den röda brandbilen; kanske är dom någon slags passagerare?

Och så går vi Johanssonrundan och där är det en enda sak som fascinerar en minsting, nämligen fårbajs. Precis ÖVERALLT ligger bajslortar!! 
Innan dom tackar för sig och åker söderut, har han ropat hejdå till "Thomas!" 
Det var första gången det namnet kom över hans läppar.

Två promenader avklarade idag. 
Ingen smärta. 


Har lyssnat till USA-podden .., reprisen av Naturmorgon från i lördags som nog slog rekord i nörderi - det handlade om kärlek till tallar ...., och fortfarande knåpar vi med gårdagens korsord. För ovanlighetens skull har vi vänstersidan helt klar, t.om det långa ordet, men nu är det kris på den högra sidan!  

Tittar mellan varven på "Över Atlanten". 
Får ont i magen när det krånglar på båten och tänker att fy sjutton, så hemskt. 

För övrigt? Ny duschblandare har äntligen kommit på plats! Halleluja!
Och nu mot sängen.

4 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Ler.


Och vi är också precis på gång att köpa en ny duschblandare.

mossfolk sa...

Jag är så fascinerad över att snäckorna håller för leken.
Så härligt med promenaden!

Turtlan sa...

Å jag gillar den nedre bilden. Tegelstenar är fint! Ja den övre bilden är också fin och skönt höra att det gick bra att gå promenad.

Förut hade du 4 veckors semester. Nu tycker jag vi kallar det för konvalescens och rehab på Gula huset. Sen kan du ta semester igen ;-)

Elisabet. sa...

mossfolk: nja, ibland blir blåmusslorna bilar och då håller dom inte sååå bra. Men såna kan vi ju hitta nya av. Bäst är dom toppiga, från Cornwall i England. Och ja, helt underbart att klara av en längre promenad utan att få ont.

Turtlan: Älskar tegelstenar!

Walkaboutsweden: så ljuvligt det är med en lättanvänd blandare!! Den förra var nog tjugo år gammal, trodde pv. Kärvade så jag knappt kunde vrida till kallare vatten .., det var nästan så man skulle ha en polygrip för att fixa den. Men nu .., vilken lycka! När pv sedan skulle betala den, visade det sig att han hade 20 procents rabatt, då han fyllt år!