söndag 12 september 2021

När det händer mycket på en gång ...


Ett telefonsamtal som närapå skrämmer livet ur en ..., och en dröm som skapar ångest, men även glädje. I drömmen är jag hemma i Malå och har gått ner till sjön - som då plötsligt är ett stort hav - och utan att jag riktigt vet hur det har gått till, har jag doppat mig - helt och hållet - och det är så ofattbart skönt så det är inte sant! 

Där är även andra människor som badar och en av dem läxar upp mig och säger att jag nu kommer att få röda prickar på kroppen när jag har varit så olydig och badat i ett kylslaget hav! När jag senare vaknar, är jag fortfarande uppfylld av det där doppet. Så verkligt det var! Så underbart härligt! 

Läkare varnar för kallbad, men dom läkarna är väl förstås såna som slutar bada när det är under plus tjugotvå i havet! Det är ju inte fråga om att jag ska hoppa från en klippa rakt ner i vattnet, det handlar om gå lugnt och sansat och nedsänka sin lekamen. Till en början behöver man inte ens simma!


Och så blir det morgon. 
Går på en halvtimmes promenad och pv menar att det bästa vore väl om jag lämnade mobilen hemma, annars kommer jag att stanna och ta bilder. Han har säkert rätt, men det struntar jag i .., aldrig att jag lämnar "kameran" hemma! 

Mera ..? 
Igår besök av doktor Ljungman, hans mamma och mormor .,. idag får vi träffa en minsting från Malmö som är på liten holiday i Göteborg och på väg hem stannar dom till här. 
Vilken helg!
Så mycket glädje!

4 kommentarer:

Babsan sa...

Tycker nog du ska strunta i doppet …..doktorer kan sin sak

Elisabet. sa...

Babsan: ja, det har jag ju gjort också, men egentligen tror jag att dom ser framför sig hur man kastar sig ut i vinterbad. Är det arton grader i vattnet, så är det vad jag duschar i. Jag duschar ju nästan iskallt efter att jag tvättat håret.

Babsan sa...

Ja då är det ju en annan femma😉😉😉

Elisabet. sa...

Babsan: precis ,-)