onsdag 27 oktober 2021

En onsdag i slutet av oktober ...

Då tar jag bilen och kör till Ugglarps Grönt och köper härlig broccoli, rödkål, samt en påse med grönkål. När jag kommer hem upptäcker jag ett grönt (och vackert) snöre som håller ihop plastpåsen! Så fint! (En gång såg jag en liten dokumentär som handlade om en portugisisk grönsakshandlare som hade en liten butik och jag tänkte att en sån hade jag velat ha .., och då skulle jag ha haft såna här snören att göra fint med!).

 
Några lökar fick också följa med hem. 
Men broccolin ..., den är så ljuvligt god, såväl rå som bara lätt-lätt-lättkokt.


Av grönkålen gjorde jag den vanliga salladen. 
Rödkål i strimlor .., valnötter, pressad citron och lite olivolja och flingsalt. 
Tyvärr var jag för lat och skar inte grönkålen tillräckligt smått .., det var nästan så den fastnade i halsen. Skärpning Elisabet!

På väg från affären tog jag en sväng längs dom nybyggda villorna som ligger lite på höjden och med utsikt över havet. Alla hade rejält stora tomter och det var bara gräsmattor överallt. Där skulle minsann danske bonden Frank ha att göra, för att - om möjligt - förmå husägarna att inse detta av vikten, och inte minst glädjen, med ängar, bin, fjärilar och absolut inte jättelikasjok med gräsmattor.

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag lärde mig av en kollega som var hushållslärare, att mixa grönkål med rivet äpple och en skvätt grädde. Sååå gott! Barnen åt det t.o.m. för de fattade aldrig att det var nyttig grönkål. Den som inte tycker att russin är som att äta spyflugor, kan slänga i några såna vid servering.

Jag kan äta russin direkt ur paketet, men vill inte ha dem i mat eller bröd.

Det gröna snöret känns omtänksamt!

Elisabet. sa...

Bloggblad: grönkål är ju såååå stort här nere och numera älskar jag grönkål till julmaten - och den är ju kokt och så tillsätts grädde och kryddor - ja, hjälp, så gott! Här finns enorma fält med grönkålsodlingar!
Russin påminner mig om min pappa. Oj, så han tyckte om att äta russin!