fredag 29 oktober 2021

 Och snart helg ....


Men nu är det eftermiddag och jag har precis varit på affären och handlat. Möttes av så mycket värme av rara kunder, att jag hade svårt att inte börja gråta när jag åkte hem igen. Men allra, allra mest: bara en massa tacksamhet. 

Tidigare idag långrundan med Harry. 
Låren var som cementstolpar efter gårdagens äventyr i gympasalen och när jag kommit halvvägs kanske, sa jag till Harry att nu får matte allt sätta sig och vila benen. Så det gjorde jag, just här på den här stenen. 


Långrundan är verkligen en "runda" och när man passerat Kvarntorpet och en massa sommarstugor (några perfekt belägna med fönster i väster ...., så fint när solen sänker sig ned om kvällarna!) då är det en raksträcka, innan man svänger höger igen. 


I vanliga fall går jag längs kustvägen när jag ska hemåt. Det är ingen höjdare, då den helt saknar rejäl vägren. Men nu var jag så trött i benen och såg en kvinna gå just här, så jag tänkte att det blir ju lite närmare .., men se, detta var ju än värre! 

Här tränar Erland sina hästar (inte han, men hans anställda) och jag tänkte att har jag tur hinner jag till "Polska ambassaden" innan någon sulky kommer. 
Nej, jag hann inte. 

På långt håll såg jag tre hästar med sulkys närma sig och för att inte skrämma hästarna med min uppsyn och med harry .., så gick jag en bra bit ut på åkern och stod där, frånvänd .., när dom kom farande förbi.
Sen kan jag lova att det blev brått hemöver. 
Nej, här ska jag aldrig mera gå. 


Konstaterade att ännu blommar det!
Röllekor, blåklockor och dom här gula små filurerna! 
Tack för det den som sköter om sen blomning här i världen. 

Nu ska jag ordna med badkläder till åtminstone pv (jag får se ...), fylla termosen med kaffe och vid halv sex möta upp honom i Skallkroken med kaffe och en bit av Hemköps smörgåstårta med rostbiff, då blir han nog glad. 

En fin fredagkväll önskar jag den som tittar in här!

Ps. Tareq Taylor som julvärd. Ja, det blir säkert bra. Men jag tycker helt ärligt att han är med i precis vartenda program numera och hade gärna återsett Lars Lerin. Ds.

3 kommentarer:

Babsan sa...

Håller med dig att Tareq är i många program men han är ju så himla naturlig lätt till skratt och gråt.Blir bra 🎄

Elisabet. sa...

Babsan: nu är det ju nästan likadant med Lars Lerin, men jag tycker att vilket program jag än slagit på, nog är det samma människor med! Det kan ju iofs bero på att vi är ett litet land och .., ja, allt det.

mossfolk sa...

Jag tror att Tareq kommer att göra det jättebra ☺️