söndag 2 januari 2022

Dagens fönster och lite till ...

...  fångades när jag gick förbi Ecke och Britts lillstuga. 

Idag är det den andra januari  och Svea har namnsdag. Känner jag någon Svea? Nej, men på 60-talet hade vi grannar hemma på Ringvägen och frun i huset hette Svea. Denna Svea var gift med Holger och några barn tror jag inte fanns i familjen. 

Däremot minns jag en byrå i deras hall och där stod mängder med små porslinskatter och där fanns också en skål med lock och ibland höll tant Svea fram skålen och sa "varsågod!" och där inne gömde sig polkagriskarameller, såna här med glansig yta. 

Har inte sovit en minut natten mot idag, varför vet jag inte. Lyssnade till en hel drös med program .., jazz, avslappningsmusik .., och slutligen Vetenskapsradion där Lena Nordlund hade träffat nobelpristagaren i kemi, David MacMillan. Vilket härligt reportage och vilken härlig människa han verkar vara! Om någon annan inte kan sova och vill bli glad av ett tjugo mnuter kort program, så finns en länk här.

Helgrått och disigt ute. Vi tog ett dopp i ett tre-fyra-gradigt hav igår och jag simmade kanske fyra simtag, inte mera. Kände mig upprymd och lycklig efteråt. 

Och på kvällen pratade jag med Emma som ju ett par dagar innan nyårsafton flyttade in i sin lilla lägenhet i Solna. Så underbart då att testa positivt för corona och nu sitter hon i sin lägenhet och äter nudlar i buljong, ja, en omtänksam mamma ställde en låda med halloumigryta bakom ytterdörren och så finns ju Foodora. 

Jag frågade vad hon sysslar med nu i sin instängda tillvaro? Ja, hon tittar på film och jag tipsade om "Manchester by the Sea", men är inte säker på att vi har likadan smak vad gäller filmer. 

Nu ska jag lägga mig på soffan Ektorp och läsa DN. God Fortsättning till den som tittar in här! Akta er bara så ni inte snavar över alla bokstäver!

5 kommentarer:

Gunnel sa...

Har John Blund tagit ledigt. Jag har inte heller sovit en blund i natt och det är ovanligt. Till slut steg jag upp och skrev ett blogginlägg. Du verkar vara duktigare på att göra en sömnlös natt trevlig.

WalkaboutSweden sa...

Ja den där sömnen...

Turtlan sa...

Inatt har jag sovit men jisses så jag har drömt. Tokiga saker och ihopblandade händelser. Märkligt hur hjärnan kan snurra om nätterna. Kanske var det filmen igår kväll (Parasit på SVT play) som triggade igång drömmandet?

Sen blir det en utmaning gå upp i ottan imorgon för att jobba…..

mossfolk sa...

Här är en till som inte har sovit. Inte särskilt mycket i alla fall. Migräntablett som gick ur, en katt på benen och en kattunge som sovit sked. Förvisso ganska mysigt, men också sådär så att man inte vill röra på sig och förstöra deras skönhetssömn ;) Tur att vi har lov en hel vecka till!

Elisabet. sa...

Gunnel, mossfolk och Turtlan och Walkaboutsweden: det är hemskt det här när sömnen inte kommer och fastän jag ju är pensionär, så borde man inte bry sig, men det gör jag ändå. Började titta på Parasit-filmen, men filmer där människor kan avslöjas .., då får jag ont i magen och vågar nästan inte titta klart. Men efter lunchen nu (köttfärsbiffar) ska jag nog sätta igång den igen, då med pv.
Och mossfolk: har ju alltid harry i sängen (den halvan där pv låg förr), men han VÄGRAR att ligga nära på nätterna, även om jag vill det. Nelly däremot, hon låt mer än gärna sked .. nästan så det blev för varmt!