torsdag 6 januari 2022

September 2021 ...

Första veckan i september och lite längre än så, är jag kvar på sjukhuset. Att hälsan återvänder är väl mina ständiga matbilder ett bevis på. 


Kommer hem. Känner mig överlycklig, men i säkert en månads tid ska jag tänka på medpatienterna på sjukhuset .., hur nära man kommer varandra .., hur det här med oväsentligt småprat läggs åt sidan. För många har döden varit nära, andra är piggare. 
Många gråter i smyg. 


Tittar på en helt underbar film hemma i soffan, den här gången "Systrar" av regissören Hirokazu Kore-eda och har jag förstått det rätt är filmen från 2016. 


Sorterar gamla kalendrar  ...., det är såna jag årligen fått av hemtidningen Norra Västerbotten, förmodligen efter åren där som lördagskrönikör. 


Vi beslutar oss för att köra till Laholm (fem mil kanske, enkel väg) för att titta på filmen "The Father" med  Anthony Hopkins i rollen som dement äldre herre. Innan filmen börjar hinner vi med ett besök hos Egon och Eva-Britt, f.d. malåbor vilka även dom flyttat söderut och stortrivs. På bordet alldeles nybakta chokladmuffins.


Älskar filmaffischerna utanför biografen! 


Den här månaden - förmodligen lagom till pv:s födelsedag - får vi besök av överläkare Edvin Ljungman som här behandlar sin sjuka mamma .., minns jag rätt fick hon en spruta i armen. 


Vi får även besök av en åtta månader yngre liten herre från Malmö. Han är inte så mycket för att leka doktor, nej, med farmors musselskal kan man ju köra polisbil och fastän hon som är farmor kallar vissa skal för "titta, här är ju mormor Monica!" är det mest motorfordon i huvudet på den gossen. Traktorer. Grävmaskiner.. Eller brandbilar.


Med ny ork i kroppen blir det fler promenader än tidigare. Det känns bra, om än inte optimalt ännu. Men bättre. Mycket bättre. 


Vi tar oss några dopp i havet. Och jag har svårt att tänka mig att helt lägga av med kalla bad. Eller: det känns helt omöjligt. Det som ger sån glädje i livet . 


I slutet av september firar vi min äldsta syster som då flera veckor tidigare har fyllt åttio år. Vi bjuder henne och dottern på boende på Stationen i Ystad och så äter vi smarrig middag på "Dinas place" i Abbekås och har det allmänt trivsamt. 
Ingenstans finns väl godare bröd än det hembakta från Stationen ..., det är det brödet som ligger till höger på bilden!


Och innan vi skiljs åt, tar vi en selfie ute på parkeringen. 
Så glada vi var!
Så lycklig jag kände mig!

Inga kommentarer: