tisdag 1 februari 2022

Den ena och den andra ....

Har tittat på SVT-programmet med Lars Lerin och hans vänner vilka också varit beroende av droger. 
Öppenhjärtiga människor. 
Så mycket elände och så mycket styrka.
Så mycket glädje. 
Så mycket stolthet.
Men också .., sorg över sånt som inte kan göras ogjort. 

Från skrivbordet i rummet intill hördes - och hörs ännu - youtube-prat (läraren Agne Paulsson från Kristianstad) och ämnet är matspjälkningsapparaten. 
Aha.
Pv förbereder för lektion i naturkunskap på torsdag.
I skrivande stund handlar det om ringmuskeln.


Snyggt och lockande omslag, ja, då föll jag.

För övrigt är min säng renbäddad och Harry fick brått att krypa i säng. 
Med mig upp ska jag ha den bok jag idag lånade på biblioteket i Harplinge, nämligen "Främlingen" av Elly Griffiths. 


Vi var totalt tre personer där inne; det var bibliotekarien, en kvinna som egentligen är från Ljungby och som jag känner som kund i affären, och så jag själv. Det slog mig att man numera per automatik står tre, fyra meter ifrån varandra vid ett samtal och jag undrar verkligen om det - själva avståndet - kommer att förändras, även om och när pandemin tackat för sig.

Nåväl.
Inger i Skellefteå som läser så kopiöst mycket, rekommenderade denna Elly Griffiths böcker, vilka finns i en lång serie. Den serien vill jag börja från början med och det visade sig stört omöjligt just nu - det mesta av henne var utlånat - så jag tog en fristående historia. 
Känns som ett bra flyt när jag läser. 

Det är ju ofta så tycker jag, att det är just den där känslan av hur bokstäverna faller sig, som gör att - i alla fall jag själv - faller för en bok. (Ingen känsla får mig att njuta mera än Torgny Lindgrens sätt att skriva. Eller Frank McCourt. Det är själav rytmen).

Här får man i alla fall lyssna till Elly Griffiths, t.ex varför hon bytte sitt ursprungliga namn till sitt nuvarande.

3 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja den Agne känner jag också till. Så bra och pedagogiska filmer. Räddare i nöden när jag försökte fatta immunologi.
Hade god hjälp av filmerna när jag gick kursen i Trollhättan för några år sedan.
Hälsa PV att Agne är en favorit här också.

Bloggblad sa...

Jag läste hela serien i ordning på Nextory. Jag har lärt mig älska att läsa på paddan. Den där boken har jag inte läst. Är ”mellan böcker” just nu, så den kanske är nåt för mig?
Har nyligen läst ”Birgit Johanssons dagbok” av Maria Fogelberg Nelson. Jag fastnade bara för att min mamma hette Maria Fogelberg. Jätterolig bok! Fnissade högt flera gånge, vilket är ovanligt. Om en medelålders kvinna som bli ensam och börjar dejta. Sen kontaktade jag henne på facebook för att kolla att vi inte kom från samma släkt, för i min känner jag inte till fler Marior. Det gjorde vi inte. Men jag tackade henne för rolig läsning.

Jag tycker att det här Lerinprogrammet ger så otroligt mycket mer än när kändisar besöker honom och förställer sig och låtsas vara privata.

Elisabet. sa...

Turtlan: jag ska själv ta och lyssna på det här avsnittet som jag hörde spridda delar av igårkväll. Väldigt intressant och Agne lät ..., så inspirerande!

Bloggblad: Håller med dig när det gäller programmet med Lars Lerin. I pandemitider har ju kändisar ställt upp precis överallt i diverse reklam eller lekprogram i tv - det kan jag förstå, det gäller väl att klara sig ekonomiskt - men personligen tycker jag att s.k. "vanligt folk" har väl så mycket att dela med sig av. Jag vet inte hur många gånger jag skrollat mellan kanalerna och upptäckt den så sympatiske Lasse Berghagen som berättar om sin nya bok som handlar om hans liv .., till slut blir man så trött på det hela.