söndag 3 april 2022

   Fiskdamm .. drink på MJ:s och morgonyoga ...

Ja, det ska jag säga .... detta att ett enda litet dygn kan innehålla så mycket .., så mycket förväntan och glädje och värme och kärlek, ja, men det är ju nästan otroligt! Tänk, vad lite som behövs egentligen!

Ett kalas för en treåring - ett kalas som hålls i hans morföräldrars lägenhet i Malmö - och med fiskdamm där hans mamma tecknat så fint  på lakanet och alla fick fiska .., man kunde få allt möjligt på kroken (som var en klädnypa); allt från godis till en slickepott och en riktig skatt fanns där också och t.om en liten haj.

Hajen var en present från faster Anna (på bloggen ofta benämnd AP) och den visade sig bli storligen uppskattad. Oj, vad den fick smaka på små, små Haribogodisar instoppade i gapet,ja, den hajen kunde nog lägga sig rejält mätt i magen.

Vid tretiden lämnade treåringens pappa kalaset - då var det dags för jobb - och någon timme senare var kalaset överstökat .., allt presentpapper bortplockat .., tårtresterna hamnade i pappans matlåda ., och dottern och jag själv fick skjuts in till stan. 

Oj, vad jag tycker om Malmö!


Det var bord bokat på en vietnamesisk restaurang vid halvsjutiden, men innan dess blev jag bjuden på Gin Fizz, en så fräsch och god drink. Den intogs på en närbelägen bar och där var packat med människor  - och i mjuka soffor med mängder med kuddar - satt män och kvinnor och surrade och där var ett sällskap danska män som väl ville slå runt - svenska kronan stod sist jag kollade i 1:50 danska - så dom tycker nog det är trevligt att ta sig över sundet.

Om man inte är någon stor konsument av alkohol (nästan aldrig sprit och inte särskilt mycket vin heller), blir man snabbt ljummen i benen av - dels det här innehållet i glaset - men också att därefter, till den asiatiska maten, dela på en flaska vitt vin. J
Jag kan säga att jag sov gott.


Morgonen bjöd på en liten yogalektion, ja, lärarinnan menade att mamman verkade stel som en pinne och det har hon ju rätt i. Just den här övningen gjorde jag dock inte. 


Kvällen innan gick jag ut på solopromenad (iskalla vindar!) och stannade till vid den här husfasaden och kunde då bland annat läsa om Haqvin Bager som ärvde gården år 1744 och där bedrev lanthandel. Haqvin .., det hette ju min mammas styvfar, han som jag länge trodde var min biologiske morfar.

Och så idag då. 
Klockan 11.08 avgick Öresundståget från Malmö och två timmar senare var jag framme i Halmstad och möttes av en kostymklädd pv (han skulle iväg på Kammarkör-konsert i Slöinge kyrka lite senare), ja, det var nästan så jag trodde att nånting blivit fel. 

Körde honom till Slöinge, därefter till affären där jag inhandlade livets nödtorft .., samt hämtat ut ett paket från Apoteket. Återstår nu fyra dagar hemma (pv arbetar måndag - fredag), sen på fredag bär det av till Skåne igen, för vidare befordran till Berlin. 

Men tack - vem jag nu ska tacka - för det här dygnet!
Tack älskade lille minsting för alla kramar i farmors famn .., tack till hans mamma och pappa för såväl smörgåstårta som hajtårta ., tack Claes och Monica att vi fick komma hem och kalasa hos er .., och tack Anna för den goda drinken och maten och tack Karin för den vackra fågelboken som du gav mig!

Så var det.

//Men förvånad var jag att den relativt unga kvinnan i hotelldisken inte kunde tyda danska gästers sätt att uttala rumsnumret, sex og halvtreds (femtiosex), nej, hon bad dem att ta det på engelska. Nog borde det ändå vara enkelt för just den yrkesgruppen att lära sig i alla fall elementär danska, jag menar, när man bor i Skåne och arbetar på hotell? Jo, det tycker jag, som under tiden i Ystad, själv gick en dansk språkkurs då vi hade många danska turister på besök i affären.

9 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

♥ ♥ ♥

Turtlan sa...

Vår lilla resa blev två dygn men dagen idag blev inte så mycket gjort. Lite ryggstrejk hos mig strular till det med orken. Så trist men så är det. Nu i Hallsberg och nu blev det signalfel också. Undrar om jag ska hämta mig en kopp the bara för lite ombyte längs resan.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: ❤️❤️❤️

Elisabet. sa...

Turtlan: oj, så kämpigt med ont i ryggen! Det TÄR på allt.

mossfolk sa...

Vilken supertrevlig helg det låter som!
Så mysigt med treårskalas och vilken lycka för barnet att ha både mormor och farmor på plats ❤️

Bert Bodin sa...

Aha - jag trodde att det här var "förspelet" till berlinresan, och tänkte - hur ska hon orka?

Men sedan såg jag.

😇

Elisabet. sa...

mossfolk: och vilken lycka för oss alla!

Elisabet. sa...

Bert Bodin nej, det hade nog blivit mastigt :)
Nu är vi hemma tills på fredag, då sticker vi så snart pv slutat för dagen, kör till Malmö och möts av exet som tar hund och vår bil och själva tar vi tåget över till Kastrup - tar väl 20 minuter -. Sen så.