onsdag 6 april 2022

      Dan före dan före dan ...

En bra dag. Städar i tvättstugan (och kör tre maskiner tvätt) ., tar mig an badrummet .., sticklingar får komma i större krukor ..., plockar bort och känner mig glad. Nöjd. 

Får ett jättelångt brev från min syster i Australien. Hon är sjuttiosex år och har kört bil i sju timmar för att besöka sin son och hans fru - dom bor längre söderut, i Portland - . Sextio mil rakt av. Och så hem igen, förstås.

"Men det känns att man blivit äldre .., det tar på att köra så långt", skriver hon. 

För övrigt berättar hon mest om vad dom har ätit. Det är "fish tacos", hemlagade pizzor, "kentucky fried chicken", en "chicken-mustard-rätt med ris och bok choy", och slutligen middag på en kinarestaurang som serverade "jättegod mat". Vi är lika enjängda, min syster och jag. Jag skriver om fåglar och hon om mat. 

För övrigt? Det har snöat, eller det har varit snöblandat regn .., inte så att det blev vitt ute, men heller inte långt ifrån. Mängder med småfåglar har trippat omkring i allt det våta på gräsmattan och jag slängde ut rester av majs och lite bröd .., räknade till fyra duvor (i fjol kunde det var femton!) och nästan helt orädd var herr Fasan och hans två hustrur. Å, så vackra honorna är! 

Vid halv sex kom pv hem. Han hade cyklat och hann innan dess med att titta in på Forex och växla till oss lite euro att ha - om det skulle krångla - och jag stekte torsk och middagen blev god. Nu sitter han vid arbetsbordet här intill och förbereder ett omprov i matematik. 

Nu är det kväll. 

De allra mest förskräckliga bilder har visats i Rapport - och SR-journalisten Bengt Norborg och hans fotograf borde få något  slags pris när allt detta är över. Vilka gripande reportage! Vilka människoöden! Det är likadant med Bert Sundström i Moskva .., han skräder inte orden! 

Något annat: har nu bokat tid för vår fjärde dos covidvaccin. Känns bra. Den tionde maj bär det till, då i Falkenberg, men det är ju bara två mil dit. Såååå skönt!

Ja, det är väl ungefär så det har varit idag.

6 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Åhå! Ni har fått inbjudan till 4:e sprutan. Dit har vi ännu inte kommit i vår region.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, det kändes bra! Jag kommer att tacka ja till varje erbjudande när det gäller vaccin, även om jag inte är någon expert. Har man en gång varit sååå sjuk pga viruset, så tar i alla fall jag inga risker. Inte pv heller ,-).

Babsan sa...

Vi tar vår fjärde 20 april.Ska även fylla på TBE samt bältrosvaccinet.Men lär sprida ut det kan bli för mycket annars.Bältrosvaccinet är så,dyrt men jag har sett flera som drabbats och oj vilken smärta.TBE är ju ett måste när man bor som vi gör.

Anonym sa...

Jag får min fjärde spruta veckan efter påsk. Maken fick den för en månad sedan, eftersom han är i riskgrupp. Tar den gärna om den minskar risken att bli sjuk eller åtminstone lindra förloppet. Än har vi klarat oss. ellem

Elisabet. sa...

Babsan: minns när jag praktiserade på ett ålderdomshem och en av dom inneboende hade drabbats av bältros. Oj, så ont hon hade!! Och som det såg ut! Nej, det vill man inte ha.

Elisabet. sa...

ellem: ja, här tar vi allt som bjuds ,-)