tisdag 5 april 2022

    RX-lim, krånglande tejp och bästa pennan ...


Den som följt med här under många år, vet att jag efter varje semester med Emma eller Emil, gjorde ett album till dem, ja, liksom för att fästa fast deras minnen. Helt egoistiskt alltså. Det har tagit många, många år, men för ett halvår sedan kanske, berättade Emma att hon tittat i något av albumen och att hon då kom ihåg så mycket. Jo, det kändes bra. 

Efter veckan i Upplands Väsby då jag passade minstingen från Malmö, tog jag en massa vardagsbilder - inget som jag tänkte skulle bli konstnärligt  eller krumelurigt, bara tagna just då - i farten - .  Lämnade in dem hos Götes Foto i Halmstad och idag har jag så suttit och limmat och tejpat och skrivit. Beställde även kopior från kalaset för två veckor sedan - då var vi ju hemma - men har fått bilder på familjechatten, så blir det nästan fullt i det lilla albumet.


Det här var till Emil när vi var på Samos, tillsammans med vännen Kent från Växjö. Kent bodde i ett hotell tvärs  över gatan, men vi umgicks hela dagarna.  
Tänker nu att jag tycker mycket bättre om vita albumblad, men se, det hade inte herr Göte Karlsson.


Och till Emma när vi var två veckor på ön Kefalonia utanför Greklands västkust. 


Första resan tillsammans när jag hade blivit ensamseglare. 
Ont om pengar hade jag, men vi tog en båttur ut till Grinda i Stockholms skärgård och hyrde en liten, liten stuga och det var nästan den bästa semestern av dem alla!

Allra mest spännande var det att se när gårdskarlen kom på en fyrhjuling och hämtade  upp dasstunnorna. Emils ögon var stora som tefat. 


Nästan lika intresserant var det att se när samme gårdskarl rensade ett avlopp.

Och nu är det alltså minstingens tur att få ett album där hans farmor skrivit ned det väsentliga.

5 kommentarer:

Babsan sa...

Jag gör också liknande album till mina🇳🇴❤️.Kul att fixa och att minnas tillbaka.Blir lite speciellt också med riktiga kort

Gunnel sa...

Vilka fina minnesalbum. Snygg och lättläst handstil har du också.

Elisabet. sa...

Babsan: ja, annars blir det mest att titta i mobilen ,-)-

Elisabet. sa...

Gunnel: det blev lite tokigt .., bladen buktade sig senare (var väl limmet), jag skulle ha tagit plastfickor och satt en textlapp vid sidan om i ett tomt fack. Nåja, han bryr sig nog inte. Vi har albumet under hård press nu, ungefär som när man pressar blommor ,-)

Tony sa...

Vilka trevliga album du gör.