måndag 4 april 2022

      Ny vecka och nya kort på handen ....


Ösregn ute. 
Gråväder. 
På bordet här framför mig .., en stor, rund vas med en rejäl bukett videkissar, vilka borde bytas ut. 

Och här: teckningen från många år tillbaka .., den som Eva i Tyresö hade gjort och bifogat i ett brev. 
Det var nog påskhelg då och nu har dom äntligen återvänt till Haverdal och det känns så bra!


När jag hittar Evas teckning, upptäcker jag även den här bilden. 
Jag kommer e x a k t  hur det var!
Stod i kassa 1 .., det var kväll - nästan stängning - och då kommer den här mannen och jag tänker att jag aldrig någonsin i mitt liv hade sett en mer kraftfull hand! 
Den var stor och bred som ett dasslock. 

Inga andra kunder var där och i lådan intill mig låg min mobil och jag frågade mannen om det var möjligt att få ...? Jodå, inga problem alls.

Så här skrev  jag: 

"Det visar sig att mannen med de stora händerna - dom är som björnlabbar -, kommer från Kemijärvi i finska Lappland .., han har tre systrar, arbetar som bilmekaniker och är Skorpion.

När jag - efter att bilden tagits -, tar i hand och tackar för vänligheten  (han har lika varma händer som min pappa hade ...), försvinner min hand i den där stoooora och Joakim står intill och ler och skakar på huvudet och sen är det kväller och vi låser butiksdörrarna och åker hemåt."

Ja, det är mer än en gång som arbetskamraterna tänkte att hon, den där Elisabet, hon har nog inte alla hästar hemma .., men det gör inget, det bjuder jag på. Och tänk, så många underbara människor man har träffat när man arbetat i olika butiker! Vilken perfekt jobb för den som tycker om småmöten med människor från alla möjliga håll och kanter!

Här en liten film om och från just Kemijärvi i finska Lappland.


Skrev tidigare på morgonen ett ig-inlägg om bilder från Ukraina som fick mig att känna ett rent av oresonligt hat mot ryska militärer i allmänhet och deras president i synnerhet! Ja,  jag säger som Bert, i Luleå,  aldrig i mitt liv ska jag sätta min fot i det landet där herr P sitter vid sitt löljigt långa bord.

Idag på Twitter var det bilder av massgravar .., av mängder med nötboskap som skjutits och från ett hundhem (måste det ha varit) travar med skjutna hundar! 

I ett inslag på nyheterna igår intervjuades en ukrainsk äldre man som blickade ut över förödelsen .., på gatorna låg skjutna människor och med bruten röst sa han mest bara ..."fähundar!"

Jag håller med.

9 kommentarer:

En vanlig man sa...

Även min vänsterhand har blivit fotad av Elisabet. (Vill minnas att det var vänster)

Gunnel sa...

Man saknar ord för att beskriva vidrigheterna som Putin och hans krigsherrar gör i ett grannland som bara vill ha fred. Vad den mannen (Putin) år hatad.

Elisabet. sa...

Gunnel: ja, det finns liksom inga ord som räcker till! Det är så VEDERVÄRDIGT!

Turtlan sa...

Kvällens Rapport var så oerhört starkt och bilder med döda skjutna människor som är det grövsta jag tror de visat och då var det säkert ända bortvalt det som absolut inte gick att visa. Kanske toppen på ett isberg?

Sen efter det denna Lavrov och hur han förklarade det hela. Ljug. Så jävla mycket ljug!

Kan inte detta ta slut och hur ska man få slut på det?

Bloggblad sa...

Jag ler! Du är otrolig som kan charma folk till att ställa upp som modeller! Jag skulle aldrig våga.

Ukraina... hjärtat blöder. Jag måste liksom sätta upp ett filter när bilderna väller in via teven. Kvinnan som fick mannen skjuten framför ögonen på henne när ryssarna skulle "befria dem" ... och när de inte kunde tala om var nazisterna fanns så - ett skott i tinningen. Det är så ofattbart hemskt.

Elisabet. sa...

Bloggblad: du är så mycket modigare i andra sammanhang kära Marianne, så det jämnar ut sig! Förstås. Såg det inslaget du pratade om .., ja, det är inte klokt så mycket ondska det finns. Även den äldre mannen som stod på en gata och tittade ut över döda som låg där intill .. och bara fick fram ordet "fähundar!"
Huvva, så hemskt.

Bloggblad sa...

Mod och mod - ibland är jag dumdristig. Har du sett mitt senaste inlägg? Jag har ju berättat lite för dig om Vilhelmina och farbror Erik i Dikanäs. Nu är boken snart klar. Den ligger på tryckeriet.
Det är nog det mest spännande och modiga jag har gjort...

Elisabet. sa...

Bloggblad: ska genast skutta dit!

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, jag såg samma sak och tänkte att det lär nog gå åt mycket tvål för herr Lavrov när han ska tvätta munnen efter allt ljug!