måndag 27 juni 2022

B e f r i e l s e!

Klockan närmar sig halv elva. Pv har tackat för sig och gått i säng .., här i soffan ligger en utsträääckt Harry, nöjd och säkert lycklig över att temperaturen sjunkit rejält, nu, när regnet och åskan gjort oss den äran. 

Tidigare ikväll svängde vi förbi Eva och den halvlånge, vilka har besök av deras dotter, hennes make, samt barnen; elva och tjugotre år gamla. Nybakade bullar (så ofattbart luftiga!) låg på en plåt och fördelades till den som så önskade. Det var många som önskade och sa hur goda dom var. 

Det blev ett kort besök, då vi mest bara skulle återlämna några Vi-tidningar, vilka jag råkat skicka med pv till pappersåtervinningen. Panik! Vi åkte dit med två räfsor och lyckades till slut - efter mycket krångel - få fatt i tidningarna ! Andra som skulle slänga tomglas eller kartonger, trodde väl att vi var komplett galna där vi stod med räfsorna i högsta hugg.  




Så blev det en sväng till Skallkroken för ett kvällsdopp. 
Ljuvligt i havet! 
Pratade med en stor, tysk man - från Berlin - som nu tillsammans med sin fru seglat från Stralsund (hemmahamnen), vidare mot Ystad och så norrut. Förhoppningen var att komma till Bohuslän. 
Mannen berättade att han hade mött många svenskar som seglat till just Stralsund; ja, det var ju där pv och Tommy var för några år sedan, då med Tommys segelbåt. 


Det var i augusti 2014 och så här såg det ut när herrarna närmade sig - eller möjligen lämnade - Stralsund. "Stralsund var i svensk ägo från den Westfaliska freden 1648 till 1815, då området avträddes till Preussen för en större summa pengar", kan jag läsa på nätet.
Tänka sig, i svensk ägo i etthundrasextiosju år!! 


Och så här såg det ut i Skallkroken ikväll. Alla tio ställplatser var upptagna. 
Utsikt mot väster och underbara solnedgångar.

Nu, när klockan är tio i elva,  v r ä k e r  regnet ner och det smattrar nåt enormt mot plasttaket över uterummet, det som pv byggde för ett antal år sedan. 

Då vi fått höra att min syster inte alls känner sig kry - har hosta och mår allmänt dåligt - och pv därtill haft ont i halsen .., gjorde vi ett covid-test idag. Vi visade oss vara negativa. Återstår att höra hur det går för dem, nere i skåneland. Systerdottern har - efter två års uppehåll - äntligen kunnat besöka Sweden Rock i Blekinge. Kanske kommer det därifrån?

Nu mot sängen och måhända ska jag lyssna till Diamant Salihu, men helt säkert är det inte. 
Helt säkert är det däremot att jag precis nyss lyssnade till författaren Mats Bjurbom och "Tankar för 
dagen." Det handlade bland annat om tupplurens diskreta charm.

Inga kommentarer: