söndag 26 juni 2022

Söndag ....


Tjugoåtta grader varmt och värre ska det kanske bli. 
Man hotar med åska och regn. 
Och brännmaneter i havet. 

Pv - mer energisk än någonsin -tänker sig att måla fönsterkarmar, men först blir det en tur till Biltema och Kjell & Co i utkanten av Halmstad. Harry får stanna hemma, då det inte finns tillstymmelse till skuggiga p-platser på endera stället. 

Själv har jag på mig en kjol vilken inhandlades i Borås .., kanske sommaren 2008 eller möjligen året därpå? Eller var det rent av i Ystad på Åhléns? Gammal är den i alla fall. Och innerligt älskad.

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Ja fy så varmt det hade varit för honom i en bil, även om det funnits skugga.
Jag förundras så över hur olika bra man är på att hantera värmen. Maken tycks njuta. Fixar med poolen, steker pannkakor, pumpar badleksaker och en massa annat. Själv håller jag mig i skuggan och gör så lite som möjligt ;)

Bert Bodin sa...

Här har vi också varmt och soligt. Jag hoppas dock att det håller sig på högst de 26-27 grader vi haft. Varmare behöver det inte bli.

Elisabet. sa...

mossfolk: harry tål värme lika dåligt som jag själv - så trots att han deppar när han inser att ... nä, det blir inte till att följa med (han vill inte förnedra sig och få ett nej så där rakt av .., så han väntar lite för att kolla kroppsspråket på oss), det blir ju nåt så gräsligt hett i bilen! Pv har arbetat ute hela dagen. Målat runt fönsterna och stått högt uppe på en vinglig stege och rensat ogräs. Själv har jag hållit mig inomhus. Uthärdar inte sån värme. Nu däremot, när klockan närmar sig tio på kvällen, har jag plockat mördarsniglar från salladsplantorna (känns hopplöst att ens försöka odla) och vattnat blommor. Nu är jag pigg. Nu sover pv.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: själv nöjer jag mig med nitton grader! Helt perfekt.