lördag 2 juli 2022

Blåslagen gånger tio ....


Det var den här "pinnen" som jag råkade stöta rakt in i vänster ljumske och det ser så hemskt ut idag, så det är inte klokt. Och så svullet det är!





Mors Dag, för min del. Klockan var några minuter över sju på morgonen .., då, när han kom till världen, den finaste av gossar. Platsen var Skellefteå BB, tretton mil från Malå. Allt hade gått sååå bra och hemma i Malå väntade Maria och Anna - då fjorton och tio år gamla -. Stor glädje!
(Ja, detta inlägg repriseras årligen .., helt rätt!)


Lördagmorgon är det. 
Ingen DN i postlådan och det fick vi inte igår heller, trots att tidningsbudet skrivit en hälsning längst uppe på Svenska Dagbladet (som vi inte prenumererar på) att "DN kommer i morgon".  Nåja, klockan är bara nio, den kanske dyker upp? 

Gjorde Nutidskrysset på nätet och hade åtta av tio rätt. Gissade på somligt. Pv slog till med full pott och var aningen mallig. Själv hade jag fel på fråga 6 och 7. (Tunnelbanestationen och USA:s högsta domstol).


Rosa Mundi-rosen levererar verkligen!
Den fick vi som liten parvel av pv:s faster och farbror - Maj-Britt och Stig - när dom för många år sedan gjorde ett uppehåll här hos oss, på väg till Ullared. S o m   den har vuxit! Egentligen är den för grällig för min smak, men jag tycker om den ändå. 


Bilden: Pv och denne Stig som jag tycker är så otroligt charmig och har minst tio rävar bakom öronen! Och oj, vad jag tycker bilderna blir mycket finare med skugga bakom, men den funktionen har mitt  bildredigeringsprogram plockat bort. 

Annat?
På Granngården köpte jag för något år sedan rosen Louise Odier, ja, så stod det på den lilla lappen vid krukan. Men jag undrar verkligen om det är en sån, eller om någon bytt ut namnet, bara för att roa sig?
Den liknar mer en nyponros, tycker jag. 
Ska ta en bild sedan.

Det är ju lite underligt hur man - från att absolut inte ha varit särskilt förtjust i rosor - (jag tycker att dom ibland är så pråliga), kan börja hysa rent varma känslor för dessa skönheter. Eller så är det ett fullt naturligt beteende.

6 kommentarer:

Gunnel sa...

Äv någon anledning berättar jag inte om mitt resultat men "guben" hade 8 rätt och precis samma fel som du.

Elisabet. sa...

Gunnel: hälsa "guben". (Jag gissade på några .., rena turen!)

Carin sa...

Det är rosens dag idag 2 juli!
Gläds åt att jag har fantastiska rosor i min "vildmark" som blommar vackert trots brist på näring och skötsel. Tålmodiga gamlingar... / Carin

Elisabet. sa...

Carin: såg att min f.d. arbetskamrat hade bilder på en sån vacker honungsros. En sån ska jag försöka få fatt i och plantera vid rabatten närmast husknuten. Det borde bli jättefint, men väntar med att skaffa den tills i höst.

Rexxie sa...

Är Louise rotäkta? Det är ju inte alla rossorter som är det och då kan det vara roten som "tagit över".

Anonym sa...

Rexxie: nu fick jag googla. Rotäkta? Så kanske det är. /Elisabet