lördag 16 juli 2022

I soffan Ektorp ...  

Friidrotts-VM på SVT1 (skönt, ingen reklam) .., och suveräne Jacob Hård som kommenterar. Morgontidningen på bordet. 


Tar mig an DN. 
Får veta vilken musik vår statsminister tycker om. 
Avicci och First Aid Kit och att hon - när det gäller att identifiera sig med en fiktiv figur - väljer Birgitte Nyborg i danska tv-serien "Borgen".


Och så den sedvanliga vandringen bland dom som inte längre vandrar omkring här på jorden. 
Så fina slutord av Stigs bror Gösta, till exempel.

Och där är två kvinnor med helt annorlunda livsöden. 
Den ena - Kirsti - född i Tallin - kom som fyraåring tillsammans med sin bror och mor i en flyktingbåt till Sverige. Kirstis far deporterades till arbetsläger i norra Ryssland, där han dog av umbäranden och sjukdom. Själv växte Kirsti upp i Örebro, utbildade sig till psykolog och hade livet igenom en stark anknytning till Estland. Ett glatt skratt hade hon också.

Den andra kvinnan - Helena - föddes i Boden och växte upp i en familj med konstnärliga anor. Själv blev hon inköpschef hos NK i Stockholm och hade hela världen som arbetsfält. Sonen skriver att hans mor hade ett mantra: "Jag vill, jag kan, jag ska" och så gjorde hon det. 
Hon tänkte alltid offensivt, skriver sonen. 

Ja, men tänk, så många människoöden som ryms på några rader i en tidning!
Det är som att läsa första raderna i en roman. 
Eller kanske dom sista?


Annat man kan fundera över. 
Kanske har korrekturläsarna semester, eller finns den yrkesgruppen alls kvar?

Läser också att Donald Trump funderar på att tillkännage något .., hemska tanke om han (jag är övertygad om att han gör det!!) vinner nästa presidentval! Inte för att den nuvarande presidenten har lyckats i sitt ämbete (sämsta opinionssiffrorna någonsin), men Trump .., skulle det kunna bli värre!?

Och här ...?
Solen flödar .., det blåser för en gångs skull lite lagom .., nästa vecka lär vi ska få temperaturer upp emot trettiotvå grader (!!) och i Portugal lär det vara rekordvärme - fyrtiosju grader -!! 
Stackars människor att leva i detta! 
Och stackars alla djur!

Inga kommentarer: