måndag 11 juli 2022

Måndagkväll i landet Skåne ...



Och från Landskrona kommer ett telefonsamtal där kaptenen ombord berättar att han nu - med den nya besättningen - har lagt till och visserligen hade det gått bra längs kusten, men mycket lutning och inget för Harry, men nu är det gjort, den sträckan i alla fall. 

Och här i tegelhuset (det som påminner om mossfolks) har det arbetats hela dagen. Det är exet och sonen som kämpat i det som ska bli mor och fars sovrum och själv har jag stått för lunch och allt sånt som hör till och så har minstingen frågat sin farmor ett antal gånger om vi inte skulle bada i poolen, och det kan jag säga .., att det har vi gjort!

Som vanligt däckar jag på eftermiddagen. 
Det har dessutom nog varit den varmaste dagen hittills under resans gång ..., så det har varit räddningen att man kunnat plaska omkring. 

Har varit ute med Harry på den enorma grönytan inte så långt härifrån och det vimlar av ängsblommor och jag har plockat hem en bukett och upptäckte att björnbärsbuskarna blommar så fint i rosa .., och hos grannen ligger katten Prisse och vilar (nu i koppel) och i nästa hus kommer en enorm blodhund rusande och skäller med det mest underliga skall (jag trodde en dag att det var en man som ropade på hjälp!) och tur att det är ett staket mellan familjens tomt och vägen där vi går. 

"Han är jättesnäll!" ropade hans matte och det tror jag säkert.
Inbrott lär familjen i alla fall inte få. 
Harry håller noga koll. 

Under tuppluren tittade jag nätets nyheter och förfärades över vad som händer på Sri Lanka. Så förfärligt sorgligt.

Avresa hem med Öresundståget klockan elva i morgon. 
Snäll friherrinnan möter upp på Stationen och så får jag ta bilen från Skallkroken och hem.

Over and out.

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Så idylliskt du har det! Nu måste jag kolla vad som hänt i stora värden. Har suttit klistrad vid den nya tyska serien om de ljuva åren, och sen vattnat mina blivande tomater. Tyst och lugnt och vacker sommarkväll i stan.

Elisabet. sa...

Bloggblad: Låter ljuvligt. Själv ska jag sätta mig på tåget hem till Halland. Två timmar tar resan och har jag TUR, är det inte så vanvettigt många resenärer, då jag ju har harry med mig.