tisdag 16 augusti 2022

 Här och nu ...


Augusti är bästa månaden. Och maj. Och kanske april ., men just nu tycker jag bäst om augusti. 

Nu är parkeringen inte längre sprängfylld med bilar och det är nästan öde på stranden. 

Lugnt och fridfullt. 

Cyklar ner för att ta en simtur och upptäcker Eckes Britt, tillsammans med grannarna Annelie och Magnus. Britt får på inga villkors vis bada ensam för Ecke, så då brukar hon slå följe med närmaste grannarna. 

Annelie bor två hus från oss; arbetar som scenograf, har bott i Ystad och lät riva det gamla sommarhuset och byggde nytt .., ett hus som liksom står på pålar.  Magnus bodde i huset intill med sin fru, men det huset såldes, så köpte dom ett större hus med fantastisk utsikt över havet - ett hus som nästan helt och hållet ska rivas och byggas om - så nu bor dom i husvagn så länge. Det huset ligger bara några hundra meter längre bort; uppe på kullen liksom. 

Det är vi som badar och så kommer två äldre damer från Steninge, respektive Glassvik. 

Vattnet är kristallklart .. känns svalare än igår, men det är jag den enda som tycker. 


Vi blir i länge. 

Pratar om vänlighet och vad det betyder och om värmen som gjort flera av oss närapå sömnlösa. 

Jag berättar om hur jag natten mot idag helt enkelt använde en våt badhandduk som lakan och även lät Harry ligga på ett likadant och hur ljuvligt skönt det var!

För övrigt ...?

Jo, idag seglar pv och hans bror iväg norrut och brodern kommer med buss från Ljungby och det blir intressant att se hur långt dom kommer ikväll. 

Någon nattsegling tycks det inte bli.

Nu ska jag göra grönsakslunch och känna mig lite nyttig, eftersom vi för någon timme sedan satt hos friherrinnan och bjöds på sagolikt gott fikabröd, bland annat "Farmorskakor" -  såklart hembakade -!  Senare i veckan ska Pv måla friherrinnans köksluckor när hon och A-M bilar till Ställdalen, så nu fick han lite instruktioner. Det blir nog fint. 

Over and out!

2 kommentarer:

Gunnel sa...

Augusti och september är mina favoritmånader. Klar luft och så allt det höstvackra. Sen avskyr jag ordet "hat" men det är nära att jag använder det om halkmånaderna november och december.

Elisabet. sa...

Gunnel: ja, jag kan nog inkludera september också bland favoriterna. Någon vintermänniska är jag definitivt inte, inte när man bor här nere i alla fall.