torsdag 18 augusti 2022

När man är ett orakel ....
















Bilden: från tidigare ikväll, då jag cyklade ner och tog en simtur. 

Ja, det händer inte ofta, men nu har jag tilldelats det epitetet och detta ett par dagar på raken. Jo, man kan få den titeln om ens systrar ringer och ställer frågor om malåbor - oftast såna som inte längre är i livet - och tänk, då kan jag svara och säga att "ja, ja, men det är ju hon .., ja, ni vet ..!" 

Båda mina systrar flyttade - som så många andra - hemifrån tidigt. 

Den äldsta till Karlskoga .., vidare till Karlstad .., till Umeå,  Arvidsjaur, Luleå, Lund och sist av allt till Västerstad. Ett tag bodde hon även i Älvsbyn. Nummer två hann med att vara au pair i New York, kom  hem och flyttade till Stockholm och så småningom blev det Australien. Själv flyttade vi hem efter ett antal år söderöver - och det blev femton år totalt i Malå (som vuxen, alltså) och det är väl därför mitt minnesarkiv (i alla fall vad beträffar malåbor) är lite fräschare än systrarnas. 

"När vi kommer till er nästa gång, innan du åker Birgitta, då kan vi mentalt "promenera" gata upp och ned hemma och se vilka människor vi kommer ihåg.", föreslog jag idag.

Å, jag längtar redan. Det blir nog roligt.

Hade tidigare idag besök av Eva från Tyresö och den halvlånge maken. Det blev ett par timmar tillsammans och surr om allt möjligt. Alltid lika trevligt.
















När vi senast var där, upptäckte jag den här teckningen - förfärdigad av ett av deras barnbarn; jag tror att hon är elva år - och teckningen satt på väggen i badrummet. Den var ju helt underbar! 

Så på  p r i c k e n  som hon har fångat hur det kan se ut på stranden i Haverdal eller på andra stränder! 

Vilken iakttagelseförmåga!

Faktiskt tror jag att jag ska låta rama in den; då den gör mig sååå glad.

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Om ni vill att inlägget ska se vettigt och normalt ut, välj då webbversionen. / Elisabet

Gunnel sa...

Känner mig som dina systrar ungefär när det gäller Malå. Lämnade kommunen när jag var 20 och känner numera väldigt få.

Elisabet. sa...

Gunnel: det blir förstås så när man varit hemifrån länge. Dom flesta av våra grannar - såväl dom som fanns när jag själv växte upp - men även dom som vi hade när jag bodde där som vuxen, är sedan länge döda. Och jag har ju inte heller någon släkt från Malå. Såväl mamma som pappa var inflyttade.