torsdag 15 september 2022

Fönster av ett annat slag ...




Ja, men vilket underbart insektshotell som ellem upptäckte under sin vistelse i Värmland! 

Tack! säger jag.

7 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Det var rejält, må jag säga. Vårt betydligt mindre har i år haft väldigt få incheckade gäster. Men det blir väl så när insekterna tryter. 10 upptagna rum har vi haft. Senast jag tittade hade två gäster checkat ut. Återstår alltså 8.

Att insektsdöden är omfattande kan man märka på ett "vardagligt" sätt. Kör du bil? Har du då varit tvungen att tvätta vindrutan på grund av alla döda insekter, någon enda gång? Det var mycket mycket mycket vanligare förr.

Anonym sa...

Bert: Jag har väl kanske jämfört med hur det var hemma förr .., svartprickigt av mygg och knott, tänkte att det är väl mindre av den sorten här. Men är det rent i grillen eller på vindrutan även hos er, är det ju verkligen illa., /Elisabet

bettan sa...

Vindkraftmöllorna är stor skuld till insektsdöden men det talas det inte så högt om. Ofattbart att man får förstöra landskap, hav, insekter och fåglar med dessa mängder av vindkraftverk. Väldigt fula är de också.

Bert Bodin sa...

@bettan

Havsbaserade vindkraftverk är bättre.

Såg en beräkning som visade att 5% av insekter som flyger genom vindkraftmöllor dör.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Nu tror jag inte att vi har fler insekter än Halland. Men, ja - grillen är ren.

Elisabet. sa...

Bert Bodin och bettan: jag kan förstå att man inte vill ha vindkraftverk på tomten eller massor inom synhåll, men att människor protesterar för vindkraftsparker två mil från land - ute till havs - det övergår mitt förstånd.

Elisabet. sa...

Ps. Protesterar MOT, ska det såklart vara. Inte för. Ds.