fredag 16 september 2022

Förmiddag i mitten av september ...


I Nyhetsmorgonstudion sitter en kvinna från  Knivsta och skrapar Trisslott. Vinsten är tänkt att gå till ett växthus och där ska hon ha ett bord, två stolar och lite tomater och kryddväxter, säger hon leende. 

Tidigare var Annie Lööf gäst i studion. Hon berättar om sitt beslut att avgå som partiledare och hon berättar om hot och hat .., och man undrar hur människor orkar/kan/vill ta på sig politiska uppdrag, inte minst på lokalnivå.

Jag tänker att Annie Lööf ser ut att vara så otroligt  l ä t t a d. 

(Igår tittade jag in på Flashback och googlade A.L:s namn och höll på att svimma när jag läste vad män skrivit om henne! Det var så grovt, så vedervärdigt och så sexualiserat, ja, fy sjutton! Nu på morgonen hörde jag - så där i förbifarten - någon forskare som menade att alla hårda ord och allt som skrivs på sociala medier - från alla möjliga håll och kanter - såklart påverkar och uppmuntrar till detta elände. Och jag är övertygad om att Trump och hans anhang har del i det hela .., att det blir accepterat, helt enkelt. Och kanske att - framför allt män - dras med. Det är min stora skräck att denne man - Trump - blir omvald och jag blir inte ett dugg förvånad om så sker.)

Mera Nyhetsmorgon. Nu dyker Björn Ranelid upp och då handlar det bland annat om handstil och hans nya bok som har titeln "Min skolfröken skall vara ett frimärke". Den boken ska jag beställa. Jag tycker om Björn Ranelid.

För övrigt finns inte så mycket att förtälja. Morgonen är tämligen ny. Gråmulet ute. Ska hämta pv när han slutar för dagen. Han trivs verkligen bra på den här skolan. Igårkväll pratade vi om detta att det kan skilja så mycket på stämningen i olika skolor (jag - som inte är lärare - förvånas ofta över just detta) och att det i vissa skolor inte är någon ordning och reda, att det är såå mycket stökigare på lektionerna osv.

Och nej, det har inte så mycket med eleverna att göra, menar pv, det är skolans ledning och attityd det handlar om. Bra ledarskap smittar av sig. 

Ännu mera för övrigt. Idag hade han en lunch inplanerad med en kompis från tiden i Umeå, men igårkväll kom meddelandet att hon drabbats av covid och låg totaldäckad, så den lunchen gick upp i rök. 

Nu ska jag göra DN:s nutidstest, men på nätet.

Uppdatering: 8 rätt av 10. Hade fel på den nationalekonomiska termen, samt den läskiga yrkesgruppen

Ännu mera uppdatering: pv hade full pott. Jäklar!.

10 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Det där med hot och hat på nätet måste komma från någon psykisk rubbning. Men tyvärr för liten för att de drabbade ska få hjälp.

Förmodligen har de där "gubbarna" alltid funnits. Däremot aldrig synts.

Babsan sa...

Idag var det botten på nutidstestet 5!!!!!!!!Vet inte vad jag ska skylla på😂😅

Anonym sa...

Du brukar ha så bra, så det var ju skönt att även du kan missa ..(för ens egen självkänsla, alltså). 😉

Anonym sa...

Bert Bodin; Så är det säkert, men det som skrämmer är ju att det mest är män - iaf på sociala medier - som vräker ur sig de mest gräsliga saker! / Elisabet

Anonym sa...

Babsan: det var Elisabet som blev anonym …

Turtlan sa...

Här blev det nio av tio rätt. Yiiippiiee.
Missade filmfrågan.

Bert Bodin sa...

@Turtlan

Du och jag är lika duktiga.

Gunnel sa...

Liksom din vän från Umeå har jag drabbats av covid så jag får skylla på det när jag bara hade 7 rätt.

WalkaboutSweden sa...

Nu får vi hålla tummarna för att vi inte har blivit smittade under vår Stockholmsresa.
Sonen, hans sambo och hennes föräldrar blev alla Covidsjuka i utlandet och fick med gemensamma (o)krafter försöka ta sig hem till Sverige.
De har varit ordentligt sjuka och menade att om de inte hade varit vaccinerade allihopa så kanske någon av dem inte hade klarat sig.
Det är verkligen inte som en "vanlig förkylning" och det vet ju du allt om Elisabet.
Kände igen från hur du har beskrivit det och vad de berättade. Den där totala kraftlösheten...

Elisabet. sa...

Gunnel: hoppas att du får det lindrigt och inte blir helt däckad!

Walkaboutsweden: oj, jag förstår dem! Nej, det kan verkligen vara sååå kämpigt!


Turtlan och Bert Bodin: bra gjort! (men Pv tog ni inte ,-).