onsdag 7 september 2022

Kväller i landet Halland ....


Vissa dagar blir annorlunda-dagar. Inte mycket blir gjort. Så var det idag. 

Först försvann datormusen och jag har nog ägnat minst två timmar totalt åt att vända upp och ned på vardagsrummet, ty det är där jag sitter när det ska bloggas. I soffan, med benen utsträckta, en kudde i knät och min laptop ovanpå kudden. 

Vid fyratiden kom pv hem från skoljobb i Getinge (idag teknik och matte) och efter middagsmat (stekt kolja med potatis, kokta morötter och Leinas enkla fisksås som är så god!) satte vi oss och tittade på kanal 7 och brittiska Ambulansen.  

Avsnittet spelades in när covid härjade som allra värst och det var översvämningar i England och jag säger bara det, stackars ambulanspersonal så utmattade dom måtte ha varit! Vi satt tysta och tittade och jag kände en viss ångest komma seglande över mig .., det var många minnen som tjoppade upp och pv sa "å, jag glömmer aldrig när ambulansen kom och tog dig med och man tänkte att undrar om hon återvänder hem igen ...?"

Efteråt - alltså i nutid - tog sig samme pv an letandet efter den försvunna datormusen. Jag hörde på stegen när han kom ner från övervåningen att han var nöjd .., jo, jag hade tagit med mig musen upp och lagt den på sängbordet! Otroligt! Av vilken anledning ...? Vad tänkte jag på?


För övrigt ...? 
Gick på promenad med Harry nere vid havet och upptäckte hur mängder, ja, verkligen  m ä n g d e r  med fiskmåsar och tärnor och även skarvar slogs om vad som jag förmodade var småfisk! Det var som om havet kokade!

Jag tänkte genast på tidigare i somras, då, när vi upptäckte mängder med döda småfiskar såväl här som i hamnen i Skallkroken. Var detta nånting liknande? 

Drog upp kjolen och vadade ut där jag såg fåglarna härja - Harry stod i vattenbrynet och tittade på - men förutom en död plattfisk, var allt som vanligt. Gick hem. Såg Britt stå och plocka in hösthallonen .., vittjade postlådan .., friherrinnan ringde .., själv ringde jag till mina systrar och min systerdotter - dom var på väg till Lund - för vidare befordran med tåg till Kastrup. I fem veckor har B varit hemma; men nu väntar vår och sommar i södra Australien. Lite vemodigt kändes det.

Och pv är trött. 
Det märks att han varit ledig ovanligt länge. I morgon blir det inhopp i någon skola i Halmstad, men på fredag blir det hemmadag, ja, vi ska ju vaccinera oss också och på lördag blir det ett försenat kalas för pv .., då kommer Hilda, Edvin och Mymmel hit och firar.

Så är det här i det gula huset.

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Det där med musen ...

Kan det ha varit Sigge Nilsson som spökade?

Anonym sa...

Bert Bodin: det borde förstås ha varit det logiska! Annars ligger begynnande demens rätt bra till. 😉