måndag 5 september 2022

Ny vecka .., ny giv.


Det är samma sak varje gång jag har varit i Skåne - då längtar jag tillbaka -. 

Och jo, jag vet att det går över efter ett par dagar, men precis så här är det. 

Är det dessutom fint väder när vi kör mot Ystad för att hämta Harry (som övernattat hos exet och hans fru och underbara hunden Lykke) och sedan, när vi väljer vägen via Bjäresjö, Skårby, Rögla, Knickarp och alla småbyarna och vägen som slingrar sig genom det allra vackraste av landskap .., då blir det ännu svårare! 

Skåne är vackert om våren, men lika fint i början av september. 

Skördade fält och halmrullar i vackert ljus .., en himmel som omsluter en likt en ostkupa .., och på altanen hos exet i Bjäresjö såg vi rovfåglar flyga fram och åter, nästan i närbild! Rosorna på bilden upptäckte jag hos min syster i Västerstad, ja, det är postadressen, det är mer en pytteliten by där hon bor, men Västerstad är postadressen, precis som Ugglarp är vår.


Jo, det blev fina dagar längst i söder och tack och hej till Birgitta som i övermorgon återvänder till Australien och stundande vår och sommar där.

Och här hemma?

Inget jobb för pv idag, däremot i morgon. Den här terminen - när han anmält sig till bemanningsenheten - är det enbart grundskolan som gäller. I fredags en femteklass på Vallås, i morgon matte och naturkunskap på högstadiet i Getinge.

Omväxlande blir det i alla fall. 

I eftermiddag hämtning av Edvin från förskolan och nu på morgonen har han tagit bort farthindren här på Ejdervägen; dom som kommer på plats i slutet av maj nästa vår. 

Allt rullar på. 

Själv ska jag idag besöka biblioteket i Harplinge och återlämna tre böcker och kanske - men bara kanske - blir det ett dopp i havet, men det är bara  k a n s k e.

Vaknade tidigt på morgonen och låg och lyssnade till "knäppandet" från det jag trodde var en rödhake, men enligt P1:s Naturmorgon lika väl kunde vara en gärdsmyg. Så förvirrande!

Här en länk till avsnittet med rubriken "Ett andra samtal om gärdsmygen", denna lilla köttbulle-liknande fågel som jag tycker så mycket om. Det var i fjolvåras som den försökte bygga ett bo inne i vårt gamla uterum och  s o m   den flöjtade om morgnarna .., ja, det var ren och skär lycka!

Funderar också på att hyra film hos Triart.se idag. Trettionio kronor är inte mycket och det finns en hel del att välja på. Den här filmen t.ex som 2015 vann en Guldpalm i Cannes.

Det var väl det mesta.

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Du har hunnit så himla mycket i sommar med utflykter och fikastunder och båtresor och allt.
Jag är rätt nöjd med min, så jag beklagar mig inte, mycket vilande och slöande har det blivit. Mer än vanligt. Och det har kanske behövts - det händer ju en del utanför blogg- och facebooklivet också...

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, det har varit många ”småresor” och annat och jag känner hur trött jag är. Och det är inte slut ännu! Just nu ligger jag dock raklång på soffan och tar igen mig. / Elisabet

Anonym sa...

Jag längtar till Skåne redan innan jag har åkt därifrån… Och Skårby och norrut är bland det finaste landskap jag vet. / Annannan

Anonym sa...

Annannan: ja, så är det verkligen! Ett så mjukt och böljande landskap! / Elisabet