tisdag 6 september 2022

Flera fynd ..

Ikväll i kanal 7 (tv 4 play) klockan 20.00 visas Ambulansen, dokumentären där man får följa brittisk  ambulanspersonal på uppdrag. Uppenbarligen har jag missat massor med avsnitt, men det hela finns ju på play, så det kan ju enkelt åtgärdas. 

I väntan på att pv skulle komma hem från körvövningen igårkväll, tittade jag på "Bachelor", där två män skulle välja ut sin drömkvinna - det fanns tjugotalet att välja bland -. Detta var det första avsnittet och nu var det rosor som delades ut till dom utvalda och några blev såklart ledsna och andra överlyckliga.

Å, hjälp att utsätta sig för detta och själv får jag nästan ångest bara av att titta på!

Ungefär som vore man (kvinnorna) en vara på auktion .., eller som när man var med pappa på hundutställning i Skellefteå och stövarna rankades efter utseende. Ja, hu så hemskt!

Och ikväll Partiledarutfrågning i tv4, klockan 21.00. Det är Magdalena Andersson, Johan Pehrson, Per Bolund och Ulf Kristersson som utfrågas. Jo, men det ska jag nog titta på.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Gammal som jag är, så förfasas jag över de där programmen - i alla fall när jag ser reklamsnuttarna för dem. Kanske ska jag inte uttala mig när jag aldrig har sett själva programmen.?
Känner mig förflyttad 100 år tillbaka i tiden...
Objekt på en marknad.
Varför är det inte en megastor debatt om den här typen av program?
(eller har jag missat den?)
Att det tycks finnas någon slags "rättvisa" i och med att den som ska väljas ibland är en man (Bachelorette) - det spelar ingen roll.
Ont i magen-tv!

Barbro D

Elisabet. sa...

Barbro: och detta kråmande för männen (nu var det männen som var i fokus i det här programmet) och rena marknaden. Jag fattar det inte.

Gunnel sa...

är det inte märkligt att 20 undersköna kvinnor slåss om två karlar när de utan vidare kan välja och vraka på hemmaplan. Det måste vara en stark önskan att visa upp sig i teve och att få resa utomlands som gör att dessa damer ställer upp. Det är ett urfånigt program, men för några år sedan såg jag hela serien eftersom jag fastnar i fåniga problem ibland.

Elisabet. sa...

Gunnel: ja, ungefär så tänkte jag också ,-). Och det här vad som är bra och dåliga program, det är ju egentligen en smaksak förstås. Att titta på program från ett sjukhus i Melbourne där svårt skadade människor kommer på löpande band .., tycker nog inte många är särskilt sevärt. Själv sitter jag klistrad. Växte delvis upp på sjukstugan med mamma och fick sitta och rulla ihop gasbindor och se när mamma ordnade medicinbrickor och annat. Skulle ALDRIG klara av att arbeta på ett akutintag, jag är på tok för räddlivad, men framför tv:n går det utmärkt ,-).