fredag 9 september 2022

Slutdebatten ...

Sååå skönt med val på söndag. 

Inte en enda debatt till - ååå, jag uthärdar inte -!

Och sååå skönt med vardag på måndag. 

Bra programledarskap, tycker jag i alla fall att det var.

Tack för det SVT:s Karin Magnusson och Fouad Youcefi. 

Några av partiledarna är som ettriga terrier .., någon håller sig lugn .., och den som skriker mest får i alla fall inte min röst.

Såg rolig reklam för Liberalerna på twitter, tror jag. 

Det var Dominika Peczynski och Anders Borg som stod för det hela. 

Finns det nåt roligare än självironi!

Och den sympatiske talmannen Andreas Norlén .., undrar just om han har börjat baka kakor ...? 

Han lär få fullt upp nu. 

Godnatt!

9 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag håller med!
Vi var och förhandröstade och körde lite av "ole dole doff..." Speciellt svårt med kommunalvalet eftersom vi inte vet säkert vem som kommer att samarbeta med de bruna.

Jag gillar "Herr Talman" - lite väl fräckt ibland, men normalt gillar jag satir. Jag är inte med på Twitter, så därifrån ser jag inget.

Bert Bodin sa...

Nej - jag tycker inte att de där debatterna ger speciellt mycket. Kanske att man tycker mer illa om dem man redan tycker illa om.

bettan sa...

Dessa valdebatter är hemska tillställningar. Jag röstade den 25 augusti så det har varit drygt med detta ältande och upprepande. Fattar inte hur de orkar ladda om och låta entusiastiska vareviga kväll.
Jag har en olustkänsla över hur det ska bli framöver. Käbblet lär ju inte avta när alla, oavsett sida, ska börja förhandla med varandra.

Och nu nåt helt annat. En del journalister uttrycker sig då helt märkligt. Rubriker som "hela England är i chock." Sorg och saknad går ju att förstå, men chock? I min värld är det inte helt otippat att en person som är 96 år avlider. Det är ju ändå inte det mest chockerande som kan hända.

Babsan sa...

Jag har förtidsröstat på mitt parti och ingen valdebatt kan ändra på mitt politiska ställningtagande.Denna pajkastning är gräslig .Tycker synd om förstagångsväljarna.Håller med Bettan ang Drottningens död

Elisabet. sa...

Bloggblad: kommunvalet är verkligen nånting jag skäms över, ja, inte över valet i sig, men hur lite insatt jag är i just detta. Vi tillhör Falkenbergs kommun, bor några hundra meter från gränsen till Halmstad och jag har verkligen ingen koll på kandidaterna två mil norrut!

Bert Bodin, Bettan och Babsan: jag alla dom flesta är dödens trötta på dessa ständiga debatter hos såväl SVT som TV4. Det blir helt enkelt too much. Och någon chock att en närapå-hundraårig dam dör, det är det ju inte.

Gunnel sa...

Det är väl för att engelska drottningen verkade odödlig. Hon stod pall i 70 år i jobbet. Oslagbart! Guldklocka gånger 2 för nit och redlighet i rikets tjänst.

Längtar också efter måndag.

Marianne Ekwall sa...

Jag har försökt titta på så många debatter som möjligt i år. En dag före valet vet jag fortfarande inte säkert hur jag ska rösta.
De allra flesta partierna säger sig vilja samma sak i de flesta frågorna., men alla säger det på olika sätt. Ingen säger hur vi ska komma dit. Jag tror ärligt talat att det inte kommer bli någon större skillnad oavsett vilken sida som vinner valet. De är alla beroende av varandra. Kan dom inte bara samarbeta i de frågor där dom tycker lika. Nu är det mest pajkastning och skylla ifrån sig.
Håller med om drottningen. Men kanske är det att det gick så fort som gjort människor chockade?

Elisabet. sa...

Gunnel: ja, uthållig har hon verkligen varit och begravningen ska jag verkligen titta på, om den nu sänds i SVT. (Jag tycker ju helt uppriktigt att monarki är galet - tänk om någon inte alls VILL bli kung eller drottning - men när vi nu har den tittar jag mer än gärna på bröllop och annat högtidligt. Ja, vilken inkonsekvens!

Elisabet. sa...

Marianne Ekwall: instämmer i precis allt du skriver!