lördag 4 februari 2023

Dagens fönster ...


... finns här i det gula huset och det var jag som tog bilden. 

Den lilla fröserveringen, den fick jag i födelsedagspresent av min systerdotter Rita. 

Hon hade köpt den under ett besök i England och när vi öppnade paketet, kunde man tro att den var inhandlad hos Ikea. 

På bilden här under, kan ni se hur det såg ut .., som ett mindre plockepinn!

Men ni förstår så roligt det är att sitta och invänta matgästerna - som kanske bara är en enda liten krabat - den här modige blåmesen. 

Nej, det har liksom inte varit någon rusning till serveringen, men det kan ju bli. 

Tack Rita!



Och tack till pv som tog hand om byggnationen!

8 kommentarer:

Åke sa...

Plockepinn ja... men vilken praktisk pryl och så fint du skall se pippifåglarna. Hoppas du kommer att visa upp fler? Kul att se dem på så nära håll. Den här vart jag impad av, så fin present.

Tony sa...

Vilket fint "fågelbord".

Anonym sa...

Åke: (men det var mig första gången jag såg ett Åke-namn här på bloggen, välkommen!) Ja, visst var den finurlig! Nu måste jag sitta vänd från tv och sambo för att hålla koll på matgästerna ,-). /Elisabet

Anonym sa...

Tony: visst är den finurlig!

Bert Bodin sa...

Fiffigt hus. Men jag skulle vara lite ängslig för att fåglar flyger in i fönstret.

Matilda sa...

Vad fint och trevligt med besök! Är inte så säker på att min brf-förening hade gillat om jag satt upp en sådan på vårt köksfönster. Vi bor också väldigt högt upp, så kanske lite farligt om det börjar blåsa upp ordentligt... Men blev väldigt pepp på att ha ett eget litet fönster!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: det var jag också lite orolig för, men vi har ju dom vanliga fröautomaterna bara några meter ifrån fönstret, själva flygsträckan blir inte lång ., för ofta kommer dom från eken.

Elisabet. sa...

Matilda: ja, jag måste säga att det är superkul! Men egentligen borde vi möblera om ., ty för att se fåglarna och helst kunna ta bilder av dem, måste jag vingla omkring i soffan. Vi har en rätt stor hörnsoffa som tar plats; den dagen vi inte har vår hund kvar (han och katten ligger på soffan), då hoppas jag på en vanliga tre-sits och då blir det enklare att bara sitta på en stol och invänta fåglarna.