måndag 3 april 2023

 Söndag i Skåne. 



Och pv satte farthållaren på 92 km/timmen när vi åkte hemifrån och det tog oss nästan exakt två timmar att köra de arton milen hit till Bunkeflostrand. 

Har aldrig sett så mycket vatten vid sidan av vägen .., vilket säger en hel del om hur mycket regn det har kommit! 

Stora fält var fyllda med gäss .., åkrarna gröna och himlen knallblå. 

Det blev till att köra direkt till kalaset, det som hölls på en stor lekplats inte långt från havet. Fem plusgrader och ljuvligt i lä.

Där fanns två grillplatser, vindskydd, en offentlig och superfräsch toalett, gungor, klätterställning och en jättelik boulebana.

Maja och Anders hade dukat upp med två tårtor och allehanda kakor och Festisar och det var kaffe i termos  och Fiskedamm, där fyraåringens pappa hade ritat figurerna och jag kände genast igen hans sätt att teckna! 

Roligt att träffa mellandottern/barnet som inte längre är något barn, utan fyller 47 år i maj. Och så var där ju 4-åringens morfar och mormor.., och farfar och Karin kom från Bjäresjö och det visade sig att Lykke inte var i löpen, så Harry fick följa med dem hem igen, när kalaset var tillända.

Då hade det innan dess grillats korv och kamraterna hade fått testa alla presenterna och det jagades efter varandra och var på det hela taget full fart.

Väldigt trevligt var det! 

Väl hemkomna igen har vi lekt med den som i morgon fyller 8 månader och är go som gull. Inget i världen är så roligt som att gömma sig i en koja  - och vi har nu fått ta en filt och hålla  ovanför oss och oj, så spännande  det är!! 

I morgon är det måndag. Pv ska hämta Elliot från förskolan .., vi ska gå på långpromenad om det är fint väder och båda  föräldrarna är fria, så det blir trevligt. 

Nu mot sängen!

2 kommentarer:

Tony sa...

Vi såg att Halland hade väldigt mycket vatten.

Elisabet. sa...

Tony: och inte bara Halland, även Skåne!