tisdag 5 september 2023

Dagens fönster ...

 

... hastigt fångade i flykten, då jag så gärna ville få med båtgrannen från Hornbaek, han som var åttioett år och så otroligt spänstig! Här på gång att ta ned den stora danska flaggan inför natten.

Eftersom hans kone/hustru hade svårt att ta sig fram, kan man anta att han är den som sköter det mesta ombord, vad beträffar själva seglingen. 

Ja, jag var så imponerad! Och absolut .., jag tror - och vet - att människor tio, tjugo år äldre än undertecknad kan vara hur pigga och alerta som helst, men detta till trots blev jag så förvånad.

Kanske beror det på att min alltid så vältränade pappa (som verkligen levde sunt) gick bort så tidigt och mamma blev ju nästan nittio, men de sista fem åren var ju bedrövliga.



Här en närbild av huset vid hamnen. Jag använde ett annat filter, sååå gult är inte huset. 

Gelateriabaren tycktes stängd för säsongen,så även den ljuvliga butiken "Delikatessen" - liten är den - men oj, så goda rökta räkor vi köpte där i somras, plus saffransaioli och en nybakad baguette. 

Även Riccardos glassbutik, alldeles i närheten av där vi hade båten, var igenbommad.

2 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Förstår precis vad du menar - jag blir också så imponerad av vissa äldre som fortfarande är vitala.
Här i vårt hus så bor det en herre som är 94 år och som sköter sig helt själv. Han är ute och rör på sig varje dag (med stavar) och tränar på gymmet varje vecka. Hjärnan verkar också fungera helt ok och det enda som fallerar (som märks) är att hörseln är nedsatt.

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: Ja, det är ju helt fantastiskt!