fredag 8 september 2023

Hit och dit .... 

En hel del bilkörning idag. Inköp av champagneglas i nånting som liknar kristall (de enda jag hittade på Röda Korsets Kupan i Fbg), samt en linneduk som är  s t o r och lång och ska täcka trädgårdsbordet. 

Duken inhandlades på Jysk och det är nu tredje gången jag är inne i antingen Jysk eller Rusta och där är då nästan inga kunder, däremot personal vilka tycks "göralösa".

På väg hem stannar jag till i Eftra. 

I Eftra ligger kyrkan på en höjd och det är väl på den kyrkogården  man kanske skulle hamna, om man nu önskar sig en jordbegravning, vilket jag på inga villkors vis vill vara med om. 

Dock är det Eftra församling som vi tillhör.

Inte långt från kyrkan ligger en trädgård med självplock av blommor. Så praktiskt! 

Där finns sax, hinkar med vatten att sätta blommorna i, omslagspapper och jutesnören, ja, det mesta. Man betalar efter omkretsen på stjälkarna, 15 kr per centimeter, så det gäller att plocka bort onödiga blad.

 

I en slags "tunna" ligger några vackra dahlior och simmar omkring. 

Nästan som en tavla är det. 

















Sist av allt en timme på stranden här. Ser (och hör) flera barnfamiljer .., där är en liten krabat som enbart vill vara hos sin mamma och så fort mamman går för att bada, utbryter sorg och bedrövelse.

Längst till höger på bilden syns grannarna Annelie och Britt. Britt som fyller 94 år i år, hon rör sig som en femtioåring och går med spänstiga steg, men inte i vattnet, där är hon lite osäker. Gymnastiserar gör hon också. (Idag är det Annelies tur att vara "ledsagare").

Fick besök i solstolen av pv som var ute med Harry. Båda tog sig ett dopp och pv:s skar sig på en vass sten och kom från vattnet med blod längs benet. Nå, så farligt var det inte, det räckte med plåster.

Inga kommentarer: