onsdag 6 september 2023

Sjätte september ...

Skrollar bland septemberbilder från förr om åren .., den här är från 2014. Ja, just det, det var då som någon hade ägnat sig åt att med hjälp av stenar göra en labyrint på stranden. Det måste ha tagit tid; tur att där finns gott om stenar. Vid nästa höststorm var labyrinten försvunnen. Inte ett spår av den. 

Idag ser stranden helt annorlunda ut. Stenarna uppe i slänten har spolats ner (säkerligen efter stormen Hans framfart) och där det ser ut som en mindre sjö, där är det inget vatten alls, men ett enda stenskravel! På det viset är det fascinerande att bo så nära havet .., inget är liksom bestående.

Sjätte september. Då minns jag denna. 

Onsdag idag. Pv fick återigen förfrågan från skolan i Kvibille, tackade ja och är nu på plats. Mötte honom i köket i morse och upptäckte då hans nyinköpta skjorta och höll på att ramla baklänges! Det var som att kastas tillbaka till 70-talet, till ränder och färger som jag mest förknippar med trädgårdsmöbler.  

"Men jag tycker att den är snygg ..", sa han mycket bestämt.

Ja, jag är ju sannerligen ingen stilikon, så det är väl bara att vänja sig.

För övrigt kan meddelas att det idag kom ett mejl från min syster som ÄNTLIGEN har fått lämna sjukhuset! "Vill bara tala om att jag har nu kommit hem och att allt är bra. Skriver mer i morgon och berättar ...", är det korta meddelandet, men det räcker ju. Härligt!

Lyssnar just nu till utifrån-ljudet från en spillkråka. 

här låter den, om någon inte hade kläm på det.

7 kommentarer:

Rexxie sa...

Nu vill vi se bilder på PV i sin trädgårdsmöbel-skjorta!

Elisabet. sa...

Rexxie: haha .., ja, kanske, vad det lider ,-).

WalkaboutSweden sa...

Härliga 70-tal! ;)

Mian sa...

Vill se bild 😘

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden och Mian: Skjortan finns att köpa på Ica Maxi och är i 70-talsfärger och med ränder. Ni hittar den säkert ,-).

Turtlan sa...

En till som blir nyfiken.

Hon kära syster. Skriva på Messenger på telefonen är inget för henne?
Tänkte lite smidigare…?
Men visst. Dygnets timmar är lite olika här och där

Elisabet. sa...

Turtlan: nej, det vill hon inte. Hon säger att hon är dessutom ingen telefonmänniska och vi får ju ändå veta hur det är med henne. Säger hon, ja ,-).