onsdag 6 september 2023

Onsdag ......


 ... som om ni nu inte hade koll  på vilken veckodag det är .., ja, det är ju mest jag själv som brukar blanda ihop datum. 

Från att dagen börjat aningen segt och med gråmulet ute, tog det sig allt eftersom. 

Vid tvåtiden tog jag mitt pick och pack och tog sikte på stranden. Där var Pelle - grannen - ute på klippan som vanligt och så var vi inte så många andra, inte förrän ett par timmar senare. 

Pv kom med kaffe och var sin bulle .., vi pratade länge med M från Vitabergsvägen och kom att tala om efternamn och vad sådana betyder och om förnamn och vår båt som heter Serudia, men ännu inte fått namnet på pränt. 

M berättade om en farmor eller mormor som hette Leontina, men inte i tilltalsnamn och någon annan som hette Elemina, ja, kanske var det farmor? Leontina betyder egentligen lejoninna, om ni inte visste det. I vårt land har 456 kvinnor det namnet, varav endast 73 - sjuttiotre - har det som tilltalsnamn.

Vi kom också att prata om detta att arbeta med it och teknik och allt möjligt sånt, ja, ni vet, där utvecklingen går så vansinnigt fort och ungdomar med fräscha hjärnor blir ens kollegor och det gäller att hänga med! M är tio år yngre än jag själv, trivs med sitt yrke, men känner emellanåt den där inuti-stressen. Att alltid hänga med i utvecklingen!

Mymmel - Hildas mamma - kom också ner på stranden och det blev nog en timmes surrande, mest om hur hennes sommar hade varit. 

Så ringde pv och frågade om jag var på väg hem - det var jag inte - ty Britt undrade om jag ville bli kvar och invänta henne. 

Ecke har nämligen strängeligen förbjudit henne att bada ensam och det kan jag förstå .., Britt har dålig balans och är ofta yr. 

Alltså gick vi ut hand i hand i vattnet och när vi kom ut på djupt vatten simmade hon en stund (men ville inte blöta håret, det tar sån tid att få fason på det sedan .., sa hon, denna härliga 93-åring).

Så har den här dagen varit. 

 

Så här såg min egen lilla plätt ut .., där jag hade solstolen, väskan, vattenflaskan och mobilen. 

En bok fick också följa med, men förblev oöppnad.

4 kommentarer:

Turtlan sa...

En sån fin tur på stranden!

Härligt med badet för Britt! Nyttigt och kul tänker jag.
Likaså kunna bo nära havet. Toppen!

Tony sa...

En dag på stranden, kul med möten och otvunget småprat.

Elisabet. sa...

Turtlan: Hon rör sig som en femtioåring! Går med spänstiga steg och gör gymnastiska övningar. Det är väl bara i vattnet som det blir lite oroligt.

Elisabet. sa...

Tony: Ja. Det bästa som finns.