onsdag 4 oktober 2023

Onsdagkväll i landet Halland ....


Regn och rusk och väldig blåst mest hela dagen, förutom när pv kom hem från jobbet. Då satt vi ute i solskenet och firade Kanelbullens Dag med kaffe till denna ljuvlighet. 

Jag hade tidigare hämtat ut ett paket på Matöppet i Slöinge och precis när jag kom in i butiken, ja, då kom en man bärande på en plåt med alldeles nygräddade kanelbullar. Den doften lockade fler än undertecknad .., kan jag säga. 

Upptäckte ikväll ett meddelande från Booking.com där jag nästan alltid bokar hotellboende. 

Som vanligt hade jag lite för bråttom och läste att vi hade 1100:- i rabatt om vi bokade fram till den 7:e oktober. Helt fantastiskt, tänkte jag .., och började kolla olika boende här i närheten, ja, det visade sig ju att vi kunde bo helt gratis en natt och det vore väl trevligt? Varberg, Falkenberg, Båstad, Laholm .., Halmstad .., jodå, det fanns flera hotell att välja på, och på de jag tittat på, fick även hundar följa med.

Tog mig så en extra-titt på mejlet som lockade till allt detta. Aha! Det handlade om tio procent, upp till 1100:-, i rabatt på ett boende, ja, ja, då förstod jag. Nåja, det var roligt så länge det varade. 

 Gjorde kålsoppa igår och det var första gången någonsin. Bedrövligt! 

Den blev hur ljuvligt god som helst, men Bert i Luleå knorrade och menade att njaaa, det där var väl ingen kålsoppa, det var ju mest potatis och morötter! 

Ja, på den här bilden var det nog så, det hade han rätt i. 

Jag tycker oerhört mycket om potatis i soppor, lägg därtill persilja! Mums!

 Så här såg den ut idag. Här syns hur mycket kål det fanns ..., men det ska jag säga, att den övre varianten var mycket godare! 

För övrigt är allt sig likt.

Eländes, elände och ännu mera elände. 

Underbart roligt var det ändå att upptäcka ett vanligt (numera ovanligt) handskrivet brev bland dagens post. 

Tack du underbara Eva på Frösön!

Annat? 

Har tänkt mycket på den olycksaliga människan (om det nu var den mänskliga faktorn) som råkat klicka iväg meddelandet - alldeles för tidigt! - om vilka som tilldelats Nobels kemipris, ja, till pressen alltså. Det hade kunnat vara jag!

Vilken FASA!

6 kommentarer:

Gunnel sa...

Om den nedre bilden på kålsoppan är din egen bild, då har vi samma sorts porslin,

Kristina sa...

Tack för inspiration! Här ska kokas kålsoppa idag.

Elisabet. sa...

Gunnel: Jo, bilderna är mina, båda två. Den övre tallriken har jag köpt på loppis (jämte fem andra) och den undre tillhör en servis som fanns i huset när jag flyttade hit för tretton år sedan. Den djuptallriken är bättre att äta ur än den övre, då den (undre) är lite djupare. Soppan håller sig varm längre.

Elisabet. sa...

Kristina: Så roligt att kunna inspirera! Idag ska jag göra kålpudding, är det tänkt.

Bert Bodin sa...

Tur att man lägger sig i. Annars hade ju allt varit en enda soppa.
🤪😉

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, nu är du inte enbart språkpolis, nej, nu även sopp-polis!