torsdag 5 oktober 2023

 Spridda skurar från ett gult hus ...


Så här  är det; för att vara så icke-kulturell som jag är, så är det ju förunderligt att jag finner det så oerhört spännande att invänta vem som tilldelas Nobelpriset i litteratur.

Eller måhända ser jag det enbart som en vanlig  tävling? 

Allra mest intressant är att lyssna till SVT:s litteraturexperter (och jag tänker att en av dem, Ingrid Elam, har så otroligt vackra knappar på sin jacka/kofta/klänning!) och  detta att få ta del av deras tankar och vem tror dom nu ska vinna, kanske någon från Kina ... ?

Nu vet vi. 

Det blev en norrman. Jon Fosse. Nej, jag har inte tagit del av hans alster, men det kanske ni andra, mer belästa har ..? 

För övrigt har dagen bjudit på ösregn, därefter solsken .., ett besök i affären (mötte den alltid så rara Britt som stod framför mig i kassan, allt medan Ecke satt i bilen och väntade) .., jag har postat ett handskrivet brev och strax ska jag gå ut en sväng.

På arbetsbänken i köket står en stor form med kålpudding. Den blev inte särskilt märkvärdig, faktiskt inte alls. Färsen är för hård. Nåväl, med potatis och lingonsylt till blir det nog bra.

4 kommentarer:

Rexxie sa...

Det är få Nobelpristagare som jag läst! Singer är den enda som jag kommer på (ja, förutom Selma förstås). Kan säkert ha glömt någon...

Elisabet. sa...

Rexxie: Undrar just om jag inte läste honom via Bra Böcker, någon gång på 70-talet ..? /Elisabet

Turtlan sa...

Fosse har skrivit Eddan som vi såg i Berättarladan i Sunne för några år sedan. Mäktigt! Uppsatt av Västanå teater. Fornnordiskt historia.
Kul att det var någon man kan ha någon anknytning till.

Elisabet. sa...

Turtlan: Tur att man har kulturella vänner i ens närhet!