lördag 7 oktober 2023

Dagens fönster ...

Det var då det. Där är Nelly och Harry som spänt väntar på att pv ska komma hem från jobbet. Året var 2015. Nu är det åtta år senare. Pv har tagit skottkärran och gått för att hämta spillvirke, vilket ska värma oss under kulna vinterdagar - eller kvällar -. 

Nelly är i hundhimlen; här finns Harry som sover gott och i fåtöljen ligger Sigge med öronen på spänn. Det är lördag. Känns som fridag även för mig. 

Hittar andra bilder som jag visat här tidigare, men ni får väl skutta vidare. Såå glad jag blev över att upptäcka grannarna hemmavid, Sylvia och Sigfrid. 

Sylvia som alltid var så glad och skrattig, som en dröm-mamma, tyckte jag. Bjöd på "mormors-saft" med apelsinsmak och mot deras garagevägg växte ärtskidor. 

Sylvia arbetade på barnbespisningen och Sigfrid i gruvan. Tre söner fanns i familjen, Eilert, Runar och Bo. (allmänt kallad Lille-Bo). Eilert blev min förste make, vi vigdes kanske 1960-1961 av en annan granne, Åke Magnusson. 

Eilert var sommartid alltid klädd som en safariupptäckare, med beigefarägade shorts och skjorta. Numera bor han i Värmland och har en äkta maka som också heter Elisabet, men med h. 

Hos Sylvia och Sigfrid fanns den första tv:n bland våra grannar och där fanns också coronne-spel och det spelades ofta kort i familjen. Det kändes alltid så välkomnande att vara där. 


På kylskåpsdörren för många år sedan. 

Idag är det lördag. Birgitta har namnsdag, alltså min syster, men även grannen snett över gatan .., och Birgitta i Västmanland som odlar chili och Britt har väl också namnsdag, ja, då blir det till att gratulera även henne. 

Grattis, grattis alla Birgittor!

Inga kommentarer: