torsdag 21 december 2023

Eftermiddag ...

Och äntligen är pv färdig med sitt vikariat i Gullbrandstorp! 

Vad gör vi då? Ja, jag klipper ner myntan som växt sig meterhög till vänster om ytterdörren, räfsar eklöv som hamnat där dom inte ska vara .., torkar golvet i uterummet och klär granen med bollar .., har slängt överkast i tvättmaskinen och hängt upp annan tvätt och mellan varven har jag läst Svenska Dagbladet (snart är den superbilliga prenumerationen tillända). I morgon ska jag ta mig an klematisen som jag - för en gångs skull - inte tagit hand om, ja, efter sommarens tämligen ynkliga blomning. 

Pv har, förutom att han fixat granen i julgransfoten (sågat till den), förfärdigat en vegansk skagenröra, något som görs varje jul och den brukar bli riktigt god och önskas alltid av Hilda.

Så har det totala vansinnet nåt även Tjeckien, då tio personer på ett universitet skjutits till döds. Oj, oj, oj .., så mycket sorg och elände här i världen! 

Bilden visar den "lagård"/lada som jag köpte på loppis .., det var tak till och höloft, men allt använder jag inte och mer mossa ska komma på plats och lite mat till djuren ska läggas i den lilla skålen. Det ska bli en julklapp till minstingen, men jag har en känsla av att hans farmor gärna också vara med i leken. (Det blir ju nästan som en julkrubba, bara Jesusbarnet som fattas och hans föräldrar).


En Berner Sennen-hund tyckte jag skulle finnas förstås, plus en fin katt. 

Upptäckte idag att hårfriskörskan som senast klippte mig, nog tyckte att jag skulle ha sidbena, precis som min pappa .., han var besatt av benor i håret och kammade alla lockar prydligt åt ena hållet. 

Ja, ja, det ska nog ordna sig. Jag vill ha lugg!

Over and out! (Betyder att överkast nr 2 ska i tvättmaskinen).

Inga kommentarer: