tisdag 19 december 2023

Tisdag ... 


Det är underligt det här med ord och likadant  med siffror. Ordet tisdag är jag så inte förtjust i, liksom siffran sju. Onsdag låter som en snäll dag .., kanske för att det var då jag - under yrkesåren - var ledig. Torsdag låter som en tandläkardag. 

Och jag älskar siffran 4 (fyra). Den är blå. Onsdag är milt grön. 

Från det ena till det andra .., så tackade regnet för sig idag och det blev hög, klar luft. Hur lycklig blir man inte då? 

Anders ringde och berättade att han och exet skulle köra till Göteborg och hämta klinkers till badrummet och jag sa att "då kan vi ses vid avfarten till Getinge, jag väntar där med ved och vill ni ha kaffe och Marias lussebullar, så går det bra". Det ville dom gärna.  

Dessförinnan hann jag hämta upp friherrinnan och vi körde till Lions jättelada i Harplinge och jag fyndade julklappar till Viggo och hittade en helt ljuvlig adventsljusstake (fyra ljus)  i gammal stil, typ hantverk som i svepaskar, men utan lock. Sååå vacker! Ska ta en bild i morgon, så får ni se. 

Friherrinnan som är förtjust i tomtar av alla de slag, köpte en stor en, som A-M ska få, som överraskning. 

Vi (dom skånska herrarna och jag) kom fram nästan exakt samtidigt till parkeringsplatsen utanför Getinge och  Harry som såklart fick följa med, blev nästan salig av glädje av att se såväl Anders som Tommy. 

Det blev några minuters prat, jag lämnade två banankartonger proppfulla med ved .., kaffetermosen och påsen med bullar och det blev en kram av dem båda och när jag vände hemåt kände jag mig rörd och nästan gråtfärdig .., och jag tänkte på vad det betyder att ha goda relationer efter en skilsmässa. Detta att känna att man tycker så mycket om den man en gång varit gift med och som blev far till ens barn, nånting som inte är alldeles självklart och ingenting som går så där på direkten, det kan ta tid. 

Sen hemåt och hämta pv vid skolan och diverse  ärenden noch nu är det kväll och jag ska titta på en film.

Inga kommentarer: