söndag 25 februari 2024

Dagens fönster ...och den där mobilen.


... fångades under ett kort ögonblick av solsken och detta var i ett gult hus på en kulle, allt uti landet Halland. 

Kan också meddela att igårkväll skedde ännu ett mindre mirakel, det vill säga, mobilen levde upp igen och fungerade precis som vanligt. Då hade jag bytt lösenord hit och dit och kände mig såå nöjd, rent av på gränsen till begåvad, men den känslan tackade för sig nu på morgonen .., nu är den likadan igen. 

Ja, ja. Tänker inte hetsa upp mig .., utan tar den i morgon till reparatören på Karl den XI:s väg och kan han/hon inte få till den, då ger jag upp och får köpa en ny. Tänker att i det stora hela är det ju ingen fara .., det går att ringa  ..,, och det finns långt värre saker som kan hända: det är krig i Ukraina och glaciärerna smälter. 

För övrigt? Malmbanan i Norrbotten, den som äntligen var igång igen efter urspårningen, ja, där har det åter igen varit en urspårning. Måhända börjar man (jag) blir aningen neurotisk, men min första tanke är inte att det bara var en händelse vilken som, nej, jag gissar på andra orsaker. 

Här hemma är det eld i kaminen .., hund och katt sover här intill mig .., och pv ska om en halvtimme bege sig till grannen några hundra meter bort för en mattelektion. Så målmedveten den unga kvinnan är!


Senare idag stundar fisksoppa med saffran, tillsammans med Sonja och dottern Maria - hon som vikarierar som Siggeskötare när friherrinnan inte kan köra bil, på grund av sin gipsade handled.

Måtte den bli god!

9 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Intressant om urspårningen. Vad är din teori?

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Gissa två gånger. (Eller det räcker väl med en gång). Det kanske är en helt vanlig historia utan att någon varit inblandad, men för somliga vore ju detta - att malmtågen inte kan gå och att LKAB förlorar miljoners miljoner - rena önskedrömmen.

Monet sa...

Jag tror att det kan vara lite farligt att tro att både den egna mobilens vansinne och stundande död plus urspårning på Malmbanan är Putins verk. Det är klart att det sista kan vara någon form av de sabotage Säpo nu varnat länge för att vi ska vara beredda på. Bra med sund skeptiścism men man behöver ju inte bli alltför konspiratoriskt lagd? Eller tänker jag fel?

Babsan sa...

Jag är inne på samma linje som Elisabet.Även i samband med Nordea ,Elgiganten etc fått problem med sina IT system där är det också skumt

Elisabet. sa...

Monet: Det där med min mobil och ryssland, det var nog mer ägnat som ett skämt. Men .., jag mejlade med en rysk herre, Olexander R och det gjorde mig väl aningen osäker. Malmbanan däremot ...

Elisabet. sa...

Babsan: Ja, och Svenska Kyrkan och olika sjukhus som inte kommer åt det som är viktigt. Det är ju så genialiskt att slå ut ett samhälles viktiga funktioner på det viset! Är helt förvissad om att det är ryska hackare.

Bert Bodin sa...

Js - vi får väl se om det framkommer sabotagespår.

Monica sa...

Nu är det en massiv hackerattack på flygplatsen i grannlandet. Även små flygplatser där är drabbade och visst har de belägg för vad det kommer ifrån. Tänkte om du inte skojade om din mailkontakt så åkte du eller mer din mobil med också. Spännande att höra hur det går, tror de kan fixa din mobil.

Elisabet. sa...

Monica: nej, jag skojade inte. Det var en sån otroligt fin bild som dök upp på min bildskärm - det är nya bilder nästan varje dag - och jag såg namnet och ville bara tala om hur mkt jag tyckte om bilden. Det kanske räckte?