lördag 11 maj 2024

Lördagmorgon i ett annat land ...


... kan se ut så här. Först hela natten då den svartvita/lurvig katten som kallas Paddan kom in när vi just gått i säng och faktiskt meddelade att hon tänkte sig att sova hos oss i sängen. Så det gjorde hon, fram tills femtiden, då musjakten kanske lockade. 

Vid 06-tiden kom hennes syster in och hoppade upp och kröp ihop hos pv (alltid hos pv ...) och där har hon legat fram tills nu, en timme senare. En lenare päls än den här kattens, har jag aldrig varit med om, jo, den orangefärgade  katten hos Sonjas dotter Maria, den pälsen är lika len. 

Undrar om ni kan höra spinnljudet genom rymden ...? Den som har katt, kan nog göra det. 

Om några timmar beger sig pv iväg norrut till årsmötet på Salsta slott, men jag blir kvar här. Hade ett så fruktansvärt krampanfall i höger sida av buken på morgonen (alltid samma sida), det absolut värsta jag hittills varit med om i den vägen och jag började nästan kräkas under tiden, så ont gjorde det. 

Det var länge sedan sist nu. Läkare har förklarat det med sammanväxtningar/ärrbildning efter hysterektomin för evigheter sedan och eventuellt spelar endometriosen in också. Det blir som sendrag inne i buken och man blir alldeles kallsvettig. Nu har det gått över. Halleluja!

Lyssnar samtidigt som jag skriver .., till Naturmorgon - idag bland annat från Hallands Väderö -. Hallands Väderö som egendomligt nog ligger i Skåne, mitt emot Torekov,  m å s t e  vi lägga till vid i sommar! Båtförbindelse finns också .., den tuffar iväg med jämna mellanrum och det brukar vara  m ä n g d e r  med människor ombord vilka tillbringar hela dagen eller bara några timmar på ön. Här en länk om någon vill ta sig en titt. (Tycker såå mycket om rösten hos reportern Jonatan Martinsson).


Här är Paddan som egentligen heter något helt annat, men det namnet finns i skrivande stund inte i mitt huvuds arkiv .

Duktiga musjägare är dom också, de båda systrarna .(Ja, här blandas de och dom). 

På agendan idag ..? Ska, när ljuset är bättre, kanske ikväll .., försöka ta mig till någon av kyrkorna vi passerade under gårdagen, i akt och mening att spatsesra omkring på kyrkogården. 

En rabarberpaj väntar till kvällen och Eurovision-final. Måtte det avlöpa utan bekymmer.

10 kommentarer:

Gunnel sa...

Ska se eurovisionsschlagertävlingen (långt ord) ikväll och hoppas precis som du att inget otäckt händer. Vi behöver tack och lov inte arrangera tävlingen nästa år eftersom vi är nederlagstippade. Däremot kanske Israel vinner. Vad händer då?

Bert Bodin sa...

Vi fick en förklaring till varför det heter Hsllands väderö i programmet. Men det har jag glömt.

Bert Bodin sa...

Men här finns lite om namnet:
https://shvn.se/fakta%20om%20%C3%B6n

Monet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Monet sa...

Hallands Väderö är barndom för mig. Vi bodde vid parken mitt i Torekov och minst ett par gånger per sommar tuffade man över med fiskebåt dit. Bättre badstränder där. Numera, precis som hela byn och hamnen alldeles för turistinvaderat tyvärr!

Babsan sa...

Bojkottar Eurovision rakt av

Anonym sa...

Babsan: Det här är första gången på länge som vi tittar, jag har t om några favoriter! England och Kroatien! 😉 /Elisabet

Anonym sa...

Monet: Det kan jag tänka mig att det är - barndom för dig -! Vi siktar väl på att segla dit när det är lugnare. /Elisabet

Anonym sa...

Bert: tack! Ska kolla den! /Elisabet

Elisabet. sa...

Gunnel: Vi blev ju bönhörda .., men synd på Petra Mede som är så suveränt bra som värdinna, ja, Malin Åkerman var också bra.