torsdag 16 april 2009

Det Nya Livet ...



... med långa promenader och hälsosam kost ..,. och så nio timmars arbete på detta .., det gjorde i alla fall att orken försvann sin kos.

Komma-hem-orken.

Tjopp, bara!

Så när jag hade parkerat cykeln utanför min port och låst upp dörren till dom 31 kvadradmeterna .., då blev det nödlandning på soffan Ektorp och därefter telefonprat och ännu mera prat och nu är klockan snart tio och nu letar jag upp min lilla flock på savannen .., lägger på mera ved så elden brinner länge .., och så ska jag titta upp mot himlen och se alla stjärnorna och kanske hör vi syrsor spela.

Kanske.

I morgon blir en lång dag.

10 kommentarer:

Turtlan sa...

Hej om kvällen där på savannen.

Vet Du att SVT:s Korrenspondenterna numera leds av vår favvo fredrik Önnevall?
Precis sett ett avsnitt. Mmmm han är ju för bra :-))

Finns att kolla på SVT Play.

Gokväller!

Elisabet. sa...

Turtlegirl: jo, jag såg det också, han är suveränt bra!

Men tack ändå som tipsade .-)

Monet sa...

Kära Elisabet: vad nu än doktorn med den allvarliga och ärliga uppsynen kan ha sagt till dig: ta det nu faktiskt varligt med eventuella nya rutiner.

Låt sig inte skrämmas upp. Att ge sig på 8-km-vandringar och cykla livet ur sig till och från jobbet är inte vad som är meningen. Inte heller att sluta äta ost. Nya livsförändringar sker i varlig takt - inte bums!

Kanske har du fått förhållningsorder som handlar om att sänka kolesterolvärdena och till och med medicin för det. Har du skyhögt blodtryck sätter man in medikamenter för det också. Och är det så att du möjligen fått betablockerare (Seloken t.ex) så blir du trött och lite orkeslös av den medicinen till att börja med.

Det viktigaste du kan göra är faktiskt att börja lyssna till kroppen din, oavsett i vilket skick den befinner sig i. Doktor Monet tycker inte att du är särskilt inne på det, du som kliver upp för tidigt efter en influensa och springer iväg med fortsatt allvarlig infektion i kroppen precis som din energiske pv och flänger iväg på olika resor och aktiviteter hit och dit.

Lugn och ro - och det hela reder sig.

Gokväller som du själv säger! Fortsatt bättring önskas dig och njut av vår och skånegrönska.

Elisabet. sa...

Doktor Monet: inte har jag gått några 8 km .., bara vid havet och i en timmes tid och dessutom med surr hos Sigge och hans kompis och hunden Blondie och läkaren var underbar och snäll och sa att jag INTE skulle ta i för mycket .. men sån är inte jag .., jag vet precis hur jag fungerar .. så det blir nog så där.

Och att jag är trött efter dagens jobb, det beror väl på att det har varit mycket att göra.

Och jag är ovan ..-)

Huvudvärken är borta ... och jag känner mig sååå mycket piggare .., ingen hosta har jag heller längre!

Det blir nog bra, ska madame se .-)

Elisabet. sa...

Monet igen: att cykla till mitt jobb tar 3 minuter .-)

Jag hinner knappt få upp farten, så är jag framme.

Medicinen är för blodtrycket .., ska dit och kolla igen i morgon.

Monet sa...

Det är alltid lite svårt att komma med både kommentarer och råd, ofta o-ombedda dessutom. Men på bloggarna så hopas honungs- och teråden så fort det är minsta förkylning på gång så det verkar på ett plan vara OK att lägga sig i varandras hälsotillstånd.

Hoppas verkligen inte att du tar illa upp kring mina synpunkter - det är ju ett engagemang som ligger i botten, inget annat.

Och när jag skojar om "doktor Monet" så är det så att jag har en yrkesmässig (och privat) bakgrund till allt det här som gör att jag faktiskt vet en del kring vad detta handlar om - också rent medicinskt.

Det 8 km jag pratade om var de i landet Halland, där du plaskade i med fötterna i kallvatten dessutom och hóppades att det inte skulle var vara direktlinje till Frankrike:-)

Skönt därför att höra att din hosta är över med hjälp av antibiotika och att du får kolla upp din blodtrycksmedicin redan i morgon.

Fortsatt bättring och anpassning till vad din riktiga doktor säger, inte så mycket till det vi på bloggarna har synpunkter kring. Även om vi bryr oss, vi också!

Christina sa...

Hoppas att du får en återhämtande och fridfull natt på savannen och att elden håller sig till morgonens första värmande strålar :)

Elisabet. sa...

Monet: jag tar INTE illa upp .. jag ler när jag svarar dig ..-))

Ni får gärna komma med synpunkter .. men om du frågar pv så säger han att ..."elisabet, hon gör ändå som hon känner för .., hon följer inga lagar ...".

Jo, men lite gör jag det nog.

Men sen är det så här .., att jag har vuxit upp med en mamma som var ungefär likadan.

Man fick vara ute när man hade feber om man kände sig pigg .., hon litade i stort sett på detta att människor känner eller visste sin begränsning.

Den vänliga läkaren kom inte med en massa regler som jag hade förväntat mig .. hon var jättebra .. men vi diskuterade länge om vad som kunde göras.

Och sen blir ju allt värre med bara bokstäver.

När jag skriver att jag är dödens trött .., då ser ni förstås hur jag faller ihop i en hög och knappt får luft .., så trött är jag.

Jo, jag är trött .. men trött har jag varit även som helt frisk, ja, när jag har kommit hem från affären och trötta är även 35-åringar på jobbet .., säger dom, så det ser jag som naturligt.

Att jag plurrade, det var ingen fara alls .., vattnet var mer än ljummet .-)

Men jag förstår vad du menar och jag ser det som omtanke!

(Och så är det ju så här .., att jag litar verkligen på läkaren, men jag litar OCKSÅ till vad andra säger ..., jag tror inte att någon enda har alla svaren. Och jag har tillit till mina egna känslor också.)

Elisabet. sa...

Christina: jodå .., elden brinner så fint, så fint ... det ska bli skönt att lägga sig på fällen som Ellis alltid lägger ut till var och en.

Hon är fäll-ansvarig .-)

Anonym sa...

Jag tycker nog att det är lite slöseri med ved på den där savannen, nu har värmen kommit så spara veden till vintern. Eller kör hem den till mig så sparar jag den till vintern. För hos mig kommer den att behövas,jag lovar:-)

PV