lördag 27 mars 2010

Min gata i stan ..., del 2.



Sven sa...

"När jag läser om din vandring och ser att det finns flera små bagerier på din gata, då kan jag undra varför man bor häruppe i norr.

Det är så få människor här så allt centraliseras till stora köpcentra, nästan alla småbutiker i centrum får lägga ner. Det är trist."

Precis som Sven skriver, så är det ju.

Just därför tycker jag så oändligt mycket om just min gata .., även om den kan reta mig till vansinnets brant med allt oljudet .., alla bilar som kör som vore detta Mantorp Ring i stället för en vanlig stadsgata .., och alla berusade ungdomar som sent om nätterna krossar glas och börjar bråka just i korsningen utanför mitt sovrumsfönster.


Jonna.

Men så finns ju allt det andra.

Där är två bagerier .., puben Kings Head med den alltid så vänliga innehavarinnan som är isländska ., där är en indisk restaurang som även serverar vanlig svensk husmanskost (om dagarna sitter människor i ett hörn av lokalen och ägnar sig åt enarmade banditer) .., där är två pizzerior .., en videobutik där jag - när anden faller över mig - köper cocosprickar och gröna gelégrodor ..., och mitt emot videobutiken finns en affär som säljer lås.

Men Maggan, hon har - medan jag befunnit mig i landet Halland -, sålt sin secondbutik och aldrig mera ska Jonna ligga i dörröppningen och hålla koll på omgivningen.



5 kommentarer:

Leina sa...

Det finns fördelar med att bo i stan.... Och det finns nackdelar, precis som du har jag små butiker på min gata... Samt skränande fulla ungdomar som krossar glas... Just nu är det stilla på min gata.

Bert sa...

Men jag bor också "i norr", i samma stad som Sven och har både brödbutiker och bagerier på max 3-5 minuters avstånd med apostlahästars hjälp.

Jag tror inte att de hänger ihop med läget i landet.

Elisabet. sa...

Bert: men det påstår jag ju inte heller, jag jämför mera med hur det är i Halland .-)

Bert sa...

Men jag jämför inte med dig, Elisabet. Jag kommenterar det som Sven skrivit.

Elisabet. sa...

Bert: jo, jag insåg det senare .-)