tisdag 8 juni 2010

Kväller ...


Mannen mitt emot mig.
Vad såg han på skärmen?

Just hitom Ängelholm, tackar Öresundståget för sig.
Det blir stopp.

Och herr lokföraren meddelar att "det har blivit något fel på fordonet och tyvärr ..." och så lämnar han förarhytten och ger sig ut på spåret och man hör hur det dompar och har sig och vips är han tillbaka och så ut igen.

Det tar kanske tjugofem minuter, så har han fått ordning på eländet.

Jag sitter i tysta kupén där man knappt får andas (dessvärre råkar jag hosta ett antal gånger och får bistra blickar från en man snett till höger om mig ...) och när herr lokföraren kommer in i kupén (vi sitter närmast hans hytt ..), säger jag att det där gjorde han verkligen bra och faktiskt är han nu Kvällens Hjälte.

Och jag tänker att fy, vilken fasa att vara ansvarig förare och veta att i tåget sitter flera hundra människor som inget hellre vill än att tåget ska komma till destinationen i tid, åå, jag hade fått magsår flera gånger om av den stressen .,. att vara den som ska fixa det hela.

Mitt emot mig sitter en man med gröna byxor och vit skjorta.

Från Malmö till Halmstad knattrar han oavbrutet på sin Appledator.

Knatter-knatter-knatter.

Ibland ler mannen så där lite för sig själv, medan han tittar på skärmen.

Jag tänker att han kanske är ute på någon dejtingsida och har fått trevliga svar från någon man eller kvinna som väcker hans intresse, ja, någon vigselring har han inte, det ser jag.

Och förutom det där att lokföraren var kvällens hjälte, säger jag inte ett endaste pip under resans gång.

För övrigt har jag knappt någon röst.

2 kommentarer:

Peter sa...

I kväll är mina bokstäver nästan lika få som din röst är tyst...vad nu det var för liknelse...

Njuter gör jag, oerhört mycket, av dina betraktelser. Denna är alldeles ljuvlig...att ta med mig in i natten.

Herr fotograf önskar god bättring!

missis p sa...

JA UNDERBARA DU............du skriver så underbart att jag bara måste läsa varje dag vad du skriver...............så det blev ändå resa upp till landet Halland....Håller med dej, det e bättre o ligga sjuk när man har någon man älskar vid sidan av. Krya på dej vännen o HA EN UNDERBAR HELG I STOCKHOLMLANDET o hälsa från mej..............Ibland kan jag aktiskt sakna Enhörna där vi bodde..Ja vet e katten om inte tåget går upp dit igen när barnen e ""utflugna"" så via har lite närmare hälsa på Estlandet......ja det har faktiskt slagit mig b¨de 1 o 10 gånger...Jag har lärt mig att det som h¨ller en kvar i Yatad bara e .ja vad ska man säga...ja vet inte egentligen.ja nu e det skola med barnen men VI...........ja klart våra vänner o mina föräldrar fast dem tror jag heller inte blir kvar när pappa väl går i pension trots övertid.tror de drar tillbaks till Göteborg o vi till Ja Södertälje....den som elver den får se.......RKYA PÅ DEJ.........O NJUUUUUUUUUUUT NU AV DETTA STORA DU SKALL UPPLEVA..............o tänk jag ska med Stor Prins på måndag i FOTBOLLSSKOLA ALA ZLATAN I MALMÖ hela den veckan....o så har vi en jämnåring att fira den 18e...................kraaaaam