fredag 23 juli 2010

Camping del 1 ...

Jodå .., det blev verkligen camping av igårkväll .., Almöns camping alldeles intill Tjörnbron och med hänförande utsikt över oljecisternerna på andra sidan, ja, en oljetanker låg där också.

Men intill fanns en fin badplats och jag ska lägga in bilder sedan, så ska ni få se .., det var riktigt fint och en totalt annorlunda upplevelse!

Där var husbilar och husvagnar som var uppställda hela säsonger, med trädgård och staket och blommor i krukor och en sak är säker: husvagnsmänniskor måste vara de allra mest sociala typer som finns .., för någon enskildhet finns inte att uppbringa.

Tidigare på dagen besökte vi Gullholmen (färja från fastlandet .. tog 5 minuter kanske), vilket var nånting så otroligt vackert .., och vi låg och solade på släta klipphällar och såg segelbåtar komma mot hamn och andra som gav sig av.

Idag Göteborg.

Vi har hälsat på min f.d. svärmor som nu bor på ett gruppboende.
Kaffe och wienerbröd .., och lite småprat.

På väg därifrån tittade vi in i en invandrarbutik som säljer kött av alla de slag och där köpte jag lunchen: stekta lammkotletter som var något av det smarrigaste jag har ätit på länge .., dom smakade verkligen LAMM!

Ett inramat tidningsurklipp vittnade om att butiken håller ovanligt låga köttpriser och ägaren säger i intervjun att det beror på att i Hammarkullen bor många människor med låga inkomster .., han satsar på volymförsäljning.

Utanför passerade människor från alla möjliga håll i världen.

En kvinna från Etiopien visade oss vägen till farmors rum .., en man från Mexico delade hiss med oss .., köttbutiksinnehavaren var från Irak, tror jag .., och hela tiden såg vi sjalettklädda damer, ja, det var en upplevelse bara det.

Nu in till Göteborg.

Jag skriver det här hos svågern .., vi ville veta hur man betalar på buss/spårvagn och nu ska vi promenera omkring lite och ikväll är det jag som bestämmer hur vi ska bo ..,-)))))

Ajöken, sa fröken.

3 kommentarer:

Cattis sa...

Hej Elisabeth!
Härligt att ha semester.
Det har jag med, och passar på att blogga lite. Det sker väldigt sporadiskt emellanåt ;-)

Ha det gott
/Cattis

Turtlan sa...

Men hur gick det att sola där i tältet?

Sov Du något eller blev Du väckt kl 04 av ett dussin måsar?

Fortsatt go tur!

Elisabet. sa...

Cattis: ja, jag njuter så in i nordens och snart är jag hallandsbo på riktigt .-)

Turtlan. Att sola i tältet? Nu förstår jag inte ..., och jag höll pv vaken av och till hela natten .., med zzzzzzz ..., och så pinsamt är det ju .-)