torsdag 22 juli 2010

Igenkänning ....


Ulla, värdinnan.

Vid frukosten blir det prat om var man kommer ifrån.

"Malå .., ja, jag och många andra besökte Malå för flera år sedan, det var då när vi var så engagerade i detta med slutförvaringen av kärnkraften .., vi åkte upp och bland annat fick vi, av andra engagerade, vara med på renskiljning, å, det var så intressant!" säger pensionatsvärdinnan som heter Ulla Lindegren.

Och då slår mig en tanke.

"Men om ni var där då .., då borde Ingela ha ...?" säger jag, men hinner inte prata klart, förrän Ulla utbrister ..."ja, just det, hon hette Ingela, jag tror att hon var gift med en same ...?" säger Ulla leende.

Nog är världen liten nog.

Och vi får veta att Ulla och Anders som nu driver Bed & Breakfast här på Tjörn, dom har tidigare varit bokhandlare, men har nu alltså sadlat om.

Här ska hända mycket!

Det ska bli författaraftnar (som igårkväll ... "vi ställde fram arton stolar ., det kom ett 40-tal gäster!" säger Ulla och ler lyckligt ...) och här är konstutställning (just nu Umeåkonstnären Lars A Persson) .., och i höst eller nästa höst ska det bli deckaraftnar.

Ja, det här har varit ett trivsamt boende med ett pratglatt och vänligt värdpar.

Rummen är målade i vitt .., mycket är secondhand och charmigt .., här finns tv på ovanvåningen om någon vill titta .., alldeles nykaklat badrum (här har tidigare varit ålderdomshem) och fönstren är så vackra så ni kan inte tro det!

Och kan ni tänka er .., nu flödar solen!

4 kommentarer:

Ingela sa...

Oj vilket sammanträffande! Hälsa så gott till Ulla (som jag minns mycket väl) om ni är kvar ännu.

Och nu ska du få höra: Lars A Persson, han har också bott i Malå, under ett år. Han jobbade som bildlärare här. Det var under tiden då vi jobbade med att freda Malån från vattenkraftsutbyggnad och Lars hjälpte till mycket med den stora utställning som vi gjorde då om Malåns ekosystem och effekter vid kraftverksbygge. Om jag inte minns fel så hade han (vid den tiden i alla fall) en flickvän med rötterna i Malå, fast hon bodde redan då i Umeå.

Bloggblad sa...

Jag har scrollat och läst - och tyckte att jag var här inne nyss, men tusan så mycket du har hunnnit med, medan jag stuffat runt och röjt och kastat och suckat (och sovit lite under äppelträdet- och varit ute lite med båten)

Anonym sa...

Hmmm... undrar om det ändå blev tält ikväll eftersom inget inlägg ikväll.

Lite mer strömlöst på en camping.

Eller?

Fortsatt go resa!

Turtlan

Elisabet. sa...

Ingela: ja, jag säger bara det .., världen är i sanning liten .-)

Bloggblad: ,-))
Ja, jag vet .., det är nog lite sjukligt det här, men det struntar jag i.

Turtlan: jepp! Precis.