lördag 24 juli 2010

Jodå .., det blev camping!



Och så blir det då pv:s tur att välja boende.

Alldeles enkelt är det inte, allra helst som herrns semesterkompis sannerligen inte har lust att ligga på en camping som mest av allt liknar Ica Maxis kundparkering.

"Men vad har du inbillat dig? Det är ju så det är numera ., människor har husbilar eller husvagn och det är inte många direkt som tältar?" säger pv och jag anar en viss tillbakahållen irritation och ja, jag förstår honom .. , men hellre vild camping än att ligga inklämd bland en drös med bilar.

Så, nästan framme vid Tjörnbron, hittar vi nånting som känns .., bra.

Almöns camping.



För 270 kronor får såväl bil som tält (150 kr om man lämnar bilen utanför campingområdet) husera på området.

pv hittar en glänta i ena änden av campingen .., bakom tältet är det utsikt mot oljeraffinaderierna på andra sidan vattnet ("titta, så vackert!" säger han plirigt leende ...) och åt andra hållet är det badstrand.



Här är grannarna!
I tältet t.v. bor ett isländskt par, men boendes i Lund.
Deras lille son heter Svavar och är en glad krabat.
Detta är första gången i livet som Svavar ska sova i tält och oj, så spännande det är!

Till höger om dem sitter tre ungdomar från Holland, en ung man och två lika unga damer.



"Ååå, så härligt det är med camping!" säger pv lyckligt.



Om man nu inte är van vid sånt här boende - och observera, jag lägger inga värderingar i detta när jag skriver -, så blir hela tillvaron fullkomligt absurd!

Överallt trängs husvagnar eller husbilar och många, nästan alla, har anlagt små trädgårdar och där är blommor och grillar och kyl och frys och på husvagnsrutorna sitter klisterlappar där det syns att man har betalt för hela säsongen och även för vintern 2011.

Hel säsong med el går på ungefär 15 000 kronor och det är väl inte dyrare än en årlig utlandsresa, ja, säkert billigare för en barnfamilj?



Så här kan det se ut .., som en liten sommarstuga.

Och jag tänker att husvagnsmänniskor som bor så här, måste vara världens mest sociala människor.

Vid åttatiden på morgonen kommer ett litet gatlopp med hundrastande besökare och på min väg till duschutrymmet ser jag morgontrötta besökare ta sig ett bloss.



Frukost äter vi utanför tältet.
Eftersom vi har missat att köpa campingbord, får motorhuven agera ett sådant.
Det går hur bra som helst.
Min älsklingsbadhandduk (ännu fuktig efter morgondoppet ..., alldeles ensam var jag vid bryggan ...) får vara bordsduk.



Kylväskan blir också ett litet bord och det där vidunderligt goda brödet från bagerskan Lisa, det hänger med och vi äter av det även idag, lördagmorgon.



Kvällen innan.
På stranden spelas fotboll mellan föräldrar och barn.
Alla åldrar deltar .., från småtöser på fyra, fem år .., till tonåringar och vuxna pappor och mammor.


Förutom norska flaggor, ser vi ofta denna.
Kanske är det den bohusländska ...?
Jo, så var det.
Är det.
Det mörkblå fältet symboliserar havet ., det röda korset graniten och det ljusblå himlen.



På morgonen, just som vi packat ihop och är på väg att ge oss av, får vi besök av en så fin katt.
Helt obekymrat hoppar den in i vår bil och sätter sig på passagerarsätet .., och jag öppnar kylväskan och skär några bitar ost som den får till frukost .., allt medan lille Svavar förundrat tittar på.

8 kommentarer:

Ingela sa...

Jag som gammal tältare kan informera om att man oftast hittar de roligaste grannarna på tältavdelningen på campingen. Husvagnsfolket håller sig liksom mera till sitt, "tomten", förtältet (eller vindskyddet som inramar)och husvagnen. Generellt alltså, det finns trevligt folk överallt.

bettankax sa...

Alltså så här är det. Hur levande och positivt(?) du än försöker förmedla campinglivet, så säger jag bara, tack men nej tack!! Och ja, jag vet!! Det säger mer om mig än om campingliv.
Ha det som bäst och hälsa PV:)

Mian sa...

Det ser supermysigt ut!
Jag hoppas att även vi hinner med någon tältövernattning denna sommar.

Evas blogg sa...

Jag har levt campingliv i mitt tidigare liv (när barnen var små). Men jag kunde aldrig riktigt känna att jag var en campare. Fixade det inte, jo men tyckte inte att det var så kul. Jag är en vandrarhemsmänniska. Så är det.

Elisabet. sa...

bettankax: jag är inte heller någon tältmänniska, jag ÄLSKAR vandrarhem däremot ,-)

Mian: ja,ikväll ska det väl campas här också .....

Eva: detsamma! Jag är nog för bekväm av mig och vill gärna kunna stå upprätt och ha en toalett och en dusch inom promenadavstånd .., tänk, om man blir magsjuk ..?

qi sa...

Jag delar fullständigt Bettankax åsikter om detta med camping! Även jag har försökt, (det var campingentusiastiska män inblandade även för mig Elisabet... :-) ), men efter dessa två försök lovade jag mig själv att aldrig mer gå med på denna plåga frivilligt.. Nu är det 30 år sedan det hände senast och jag har hållit mitt löfte till mig själv. :-)

Anonym sa...

Jag kan bara beklaga den del av mänskligheten som inte rätt förmår att uppskatta campinglivets inneboende skönhet.

PV, vac

Steel City Anna sa...

Den här kulturen finns i England också, mest här i norr, och de trodde att de var ganska ensamma om den och blev förvånade när jag förstod precis vad dom menade ... Särskilt men den här mycket oganiserade campingen med kyl, frys, blomsterplanteringar och TV :)