söndag 18 juli 2010

Kanske ....



... var det det sena kvällsdoppet som gjorde att jag omöjligen kunde somna igårkväll?

Länge, länge låg jag och vred och vände mig.

Somnade .., vaknade och var kallsvettig av ångest.

Kände en sån förfärlig obestämbar oro över att något hade hänt någon av de mina .., steg upp .., gick in i huset och tog mig två microuppvärmda kanelbullar och ett glas kall mjölk .., tog med mig pElle och sigge nilsson in till Friggeboden och pElle och jag själv kom att dela kudde, allt medan sigge nilsson slängde sig som vore han skjuten med pistol - pang bara! - faller han ihop .., och med huvudet på pv:s häl.

En slags trygghet blev det.

Vaknade när klockan var nio och vi trodde knappt våra ögon!!

När sov vi senast så länge?

Berättade för pv om min något oroliga natt och han log och berättade i sin tur om en förfärlig mardröm .., ja, han hade seglat ute på havet och så började segelbåten sjunka och for helt sonika till botten!

"Men på något vis redde jag upp det hela ...", sa han leende.

Vi gapskrattade ..., måhända är det ångesten över att idag få en kvinna som flyttar in i huset, ja, som gör att båten sjunker!

För övrigt strålar solen från en klarblå himmel och nu ska jag röja i Friggeboden.

Ajöken, sa fröken.

3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Diagnos: Flyttångest. Så många gånger som jag har flyttat har jag upplevt det många gånger de första nätterna på nya stället. Hur blir livet nu? Vad ska hända... vart tog det gamla livet vägen? Etc.

Anonym sa...

Varför sover ni i friggeboden? Svalare eller någon annan anledning?


Turtlan

Lisette sa...

Ojojojoj Elisabeth.
Allra först, tack för grattishälsningen. Gulligt av dig.

Jag har suttit den senaste timman för att "läsa ikapp" mig på din blogg. Det var inte lite det! Spännande läsning som vanligt.
Både solsken och regn. Det var modigt av dig att ta ett så pass drastiskt steg, men jag tror att du kommer att få det fint framöver. Om du inte hittar någon sysselsättning omdelbart som är pensionsgrundande ;)) så kan du väl ge ut dina samlade blogginlägg! Vi är många som med glädje skulle köpa dem "inbundna" och med illustrationer!
Ha det så bra i sommarvärmen i allafall. Kramar