... som blev så himmelens god, den som tillagades igår .., ja, nu gör jag en
ny omgång av den.
Fast mycket större!
Och precis som igår pytsar jag i
lite annat också.
Potatisklyftor, till exempel.
Och strimlor av purjolök och en skvätt grädde.
Tack igen, snälla Monica för
receptet! hälsar den enjängda madamen i det gula huset på kullen.
6 kommentarer:
Ser alldeles fantastiskt god ut!!
Då jag läste din sida kom det upp ett roligt meddelande: "Den här texten är på ungerska - ska den översättas?" Det var nog ordet "enjängd" som ställde till det!
PS Min gryta idag ser ut som din! Grunden är älgkotletter (!) som jag lade i en marinad som jag hittade då jag städade kryddavdelningen.
Purjolök, lök, tomatsås, morötter mm i gjutjärnsgryta - ska redas av sen - då det är klart om nån timme... Smaklig måltid på oss!
cosifan: den blev jättegod även idag!
lifeblog: tänk, när jag växte upp var älgkött och hare vardagsmat. Mammas älgköttbullar var himmelskt goda! Och man suckade .., nä, inte älgkött nu igen!
Nu ..., står man och dreglar vid köttdisken på Ica där det ligger jättedyra älgstekar ....
Du får ta jägarexamen!
/lifeblog
Varsågod Elisabet, det är ju så enkelt och går snabbt, nyttigheterna får man som bonus:-). Minns älgköttet också som farbror Ernst kom med, mamma fick alltid de finaste bitarna och vilken mat hon lagade!
Lifeblog: var det inte min äldsta dotter som för några dagar sedan pratade om att ta jägarexamen? Ja, det förvånar mig inte. Hon följde sin morfar i harskogen .., bara 4 år var hon och hade vattenpistolen i overallfickan ,-)
Man får kanske köpa av henne?
Monica: ja, det var sååå gott, jag kan inte fatta att det kunde bli så smarrigt!
Skicka en kommentar