torsdag 17 februari 2011

På tv ...

Eva Fernvall, statliga apotekets varumärkesdirektör - tillika ansvarig för apotekets produkter, t.ex Apoliva -, svarar tv-journalist på frågan om det på solkrämstuber borde framgå att krämen innehåller nanopartiklar.

"Ja ..., om det upplevs som ett behov av att kommunicera det, så ska vi självklart kommunicera det", svarar hon.

Jaha, tänker jag, är detdet heter numera.

Ja, då har jag härmed kommunicerat det för bloggvännerna.

11 kommentarer:

anna of sweden sa...

Men man bli ju så trött!

bettankax sa...

Hon var tidigare facklig chef för sjuksköterskorna. Tyckte inte om henne då heller. Inte särskilt bra på att kommunicera med oss medlemmar. Så hon verkar ha ett problem.

Bert sa...

Så bra! Då vet vi att vi ska bli kommunicerade på apoteket.

Jag såg det där också och tänkte på ordbajseriet. Men jag slogs också av hur mycket tjafs som vi smetar in oss i, utan att varken tillverkare eller återförsäljare har en aaaaaaaaning om vad det innehåller. Och hur ska de kunna veta det, när inte ens de myndigheter som är satta att hålla rätt på det, inte heller vet.

baratradgard sa...

Det är f*n ingen ordning på nånting nuförtiden!

baratradgard sa...

Alla företag är så inriktade på att sälja så mycket som möjligt och all moral och etik verkar ha åkt ut genom fönstret fullständigt. Man följer olika myndigheters regler så de passar ens egna behov verkar det som. Kan man hitta ett kryphål i formuleringarna för vad som behövs kommuniceras eller inte så nog ska man använda dem. Kryphålen alltså.

Och så försöker de inbilla oss att de bara gör som konsumenter vill och önskar. HA säger jag bara.

Elisabet. sa...

anna of sweden Bert,baratradgard och bettankax: människor som krånglar till det här viset ..., för mig faller deras eventuella auktoritet genast till marken!

Monica sa...

Hon är verkligen ett exempel på att glida fram på en räkmacka, men somliga ska väl det också;-), hon är utbildad biomedicinsk analytiker men utan i stort sett yrkeserfarenhet, hon satsade fackligt i stället på direkten och sen har det rullat på och väldigt bra.

Elisabet. sa...

Monica: ja, jag känner bara igen henne sedan hon var facklig ordförande, hon kanske är jättebra på det hon håller på med, men att krumbukta sig med ord bara för att ..., nätack.

Ulrika sa...

Javisst auktoriteten faller direkt. Det blir bara tramsigt istället...Vem lurar de? Sig själva? 'Titta på mig så intelligent och vuxen jag är som kan säga något med 34 ord istället för bara 11 st'. Å jag blir så trött...

Anita sa...

Som sagt, Eva Fernvall var tidigare ordförande i vårdfacket - sjuksköterskornas fack - under många år. Hon var otroligt impopulär. Drev bl.a. igenom att pensionsåldern för sjuksköterskor höjdes från 62 till 65 år u t a n att k o m m u n i c e r a (!) ett dugg med sina medlemmar om det innan!

Den människan borde avkommuniceras!

Elisabet. sa...

Ulrika: ja, jag får gåshud av sånt och INTE av välbehag!

Anita; ,-)))