måndag 27 februari 2012

Ännu mera vifteri ....


Efter pv:s träningsrunda och en stunds vila, tar vi bilen och åker ut en sväng.
Igår, på väg till Sälen, upptäckte jag flera små gårdsbutiker; det var hantverk och kött och det var ost och inte att förglömma: skinn, förstås - ja, vi är ju i Malungland -!

Den lilla hantverksaffären som jag mest av allt vill titta in, fyra mil bort, den är förstås stängd.
Jaha, ja.

I stället tittar vi in i en skinnbutik där en pratglad man, tillika ägare, berättar om bilden av björnen ..., han visar tavlan där hans far och de tre bröderna sitter på en myr och har säkerligen tio hinkar fyllda med hjortron intill sig ., och han frågar var jag kommer ifrån .., "Kiruna ..? Jaha, Västerbotten!" och till sist tipsar han oss om att det finns varor även på våningen ovanför och där finns fina kuddar i fårskinn och vackra Lovvikavantar och jag köper ett par sådana, fodrade dessutom - det är väl nån nymodighet förstås -?

På väg hemåt igen (vi passerar Lima där statyn av Sixten Jernberg står för sig själv i snöyran och inte långt ifrån ser vi en stor skylt som gör reklam för Thaimat, ja, det är den nya tiden, tänker man ...) stannar vi till vid ett gårdsmejeri, beläget höööögt uppe på en backe.


Getter möter oss och det bräääks och hälsas!


Inne i själva butiken, som är mer som ett ostökigt rum bara .., där ligger grönmögelostar i vita plastkorgar och jag lovar att dom - ostarna, alltså - sannerligen gör skäl för namnet!

Det är husets dotter som expedierar oss.
I vanliga fall arbetar hon som bagare fyra mil bort, men nu råkar hon vara hemma och öppnar dörren åt oss och så får vi smaka på en ost som liknar vanlig Camenbert, den tar vi .., plus en annan variant som pv vägrar att befatta sig med .., i smaken påminner den om S:t Agur som är min favoritost alla kategorier, ja, av de jag smakat här i livet.


Albert Blå, heter den.
Och huset dotter, bagerskan, berättar att även hon ska delta i stafettvasan på fredag, jodå, hon och våra AP ska tampas mellan Hökberg och Mora!


Här är Fly i full aktion och på slutet kommer den stora, stora getabocken för att inspektera!

Och nu är pv ute på sin andra träningsrunda .., 15 km skulle det kanske bli .., och ikväll blir det nog dvd-film och i natt befinner sig Anders och Josefine på nattåget till Stockholm och så buss hit i morgon .., ååå, det ska bli så roligt, så roligt!

Och när vi betalat (pv betalat ..) får vi hälsa på getterna och där kommer vallhunden som heter Fly och är en engelsk border collie och vi skrattar och säger att ååå, vad vi känner igen beteendet från Harry i den här tiken .,. det här smyyyygandet och kryyypandet när han ser något spännande, om det så bara är sigge eller pElle!

3 kommentarer:

gunnar i vaplan sa...

Gott med ostar, den där "Albert Blå" låter spännande.
Visst är det så att "Team Taurus" har startnummer 49 nu på stafettvasan på fredag och att PV har nummer 8069 på söndagsvasaloppet..?

Sven Teglund sa...

Visst har kommentarssidan förändrats? Så här har den inte sett ut tidigare eller hur?

Anonym sa...

Hej Gunnar. Nej numret du har är från förra året, i år har vi 259.
Däremot stämmer 8069 på söndag. Vad kul att träffas på fredag.
PV