torsdag 1 mars 2012

Dagen idag ...


,,, tar jag bilen och kör till bloggmadamen från Arjeplog - -ifeblog, eller Solveig, som hon heter.

Vägen är nästan helt bar och ganska slaskig och på ett ställe har en timmerbil eller långtradare vält och kasat ner i diket, så polisen står någon kilometer därifrån och varnar och jag bromsar in och tänker att ååå, nu har jag kört för fort, men det har jag inte .., det är liksom bara för att få oss att sänka hastigheten innan vi kommer till olycksplatsen och det gör vi ju.

Saktar ner, alltså.

Mitt ute i skogen, bland höööööga tallar och granar, bor Solveig med sin man.
Där finns två katter (men jag träffar bara en av dem, en svart och vacker katthona som är sååå fin!) och där finns även en gråhundstik och mängder med tavlor och böcker (många hemifrånförfattare .., Åke Lundgren, Torgny Lindgren ...) och huset är från början ett häbre och sedan tillbyggt och nåt så vanvettigt fint är det!

Utanför fönstret ser jag småfåglar, en hackspett och en ekorre!
Att där finns såväl varg som björn i skogen vittnar herrskapet också om.

I matsalen bjuds först på våfflor och hjortronsylt och innan jag åker, blir det även hemlagad soppa som smakar som b ä s t!

Jag har tagit massor med bilder från Solveigs hem och av hennes egenhändigt målade tavlor (hon är en sann konstnär!), men det är hopplöst att ladda upp dem här i fjällstugan, det får vänta tills vi kommer hem till det gula huset.

Men t a c k Solveig med make för allt!
Tack för våfflor, soppa, fågelholkarna (AP, yngsta dottern ska få en av dem och hon blev såå glad!) och för äggen från era höns .., det får bli till morgondagens uppladdning!

Tack för värme och generositet och ett varmt välkomnande!


Kör sedan hemåt förbi Vansbro, passerar en skylt till Äppelbo och tänker på gånglåt till Äppelbo med Evert Sandin - den som jag tyckte så mycket om - och sedan Malung och allt det andra som numera känns bekant .., Limedsforsen, Lima, Transtrand och Sälen.

När jag kommer hem står Micke vid den nyinköpta vallabänken och fixar sina skidor.
Ny valla har inhandlats (vallabänken köpte pv) och alla är dom dödens trötta efter dagens träning som gick i tuuuuuuuunga, tuuuuunga spår!

3 kommentarer:

Hjortron sa...

Tack snälla för dina fina ord! Det var så underbart roligt att träffa dig! Du var precis så trevlig och färgstarkt grann som jag trott! Vi fängslades att höra dig berätta om din mor och Sydamerika, vilken bedrift.
Ni får berätta då ni fått gäster i holkarna!
Hoppas att allt går bra för de dina i loppen!
Kram

Evas blogg sa...

Spännande att få se dina bilder. Ett utbyggt härbre, undrar hur deras ser ut? Men är det ett åretruntboende antar jag att det är mer jobbat på än vad vårt är.

Elisabet. sa...

Solveig: tack detsamma! Sååå trevligt att få hälsa på hos er!
Och inte minst; att få lyssna till arjeplogsmål ,-)

Eva: ja, det är ett året-runt-boende och utbyggt rejält åt flera håll, men själva häbre-själen finns kvar!