fredag 13 april 2012

Dagens fönster ...

 Att upptäcka att någon vänlig själ har agerat fönsterfångare och därefter tagit sig tid att mejla iväg fönstret via rymden, så där så att det landar i ett gult hus på en kulle .., det gör mig alltid så glad.

 Men det ska villigt erkännas, att när avsändaren är någon hemifrån, då blir jag - om möjligt - ännu gladare!

Alltså spratt det till i hjärtat när jag igårkväll efter jobbet hittade det här fönstret och avsändaren visade sig vara Siv Lundmark, före detta Ringvägen-granne till oss under tiden i Malå.

Siv är för övrigt mamma till Carita, som var klasskamrat till dr Böhlander.
Hon - Siv allså -, är endabarn .., hon är Vädur (fyller år just idag!! grattis, grattis!), har vänster tumme upp och har arbetat med administration i hela sitt vuxna liv och åååå, så hon har trivts på jobbet!

För en tid sedan sålde Siv och hennes man Tage huset och dom två bilarna och flyttade till Skåne; till Kristianstad där enda barnet, dottern Carita, bor med sin man.

Där lever dom nu friherre/friherinneliv och tänk, vad dom trivs!

 "Ja, det är som att ha flyttat utomlands ..., vi hade ju tjugo grader varmt för nån vecka sedan, när var man med om det i Malå den här tiden på året ...?!" säger Siv skrattande i luren.

När jag frågar henne vilken egenskap hon tycker är mest typisk för henne själv .. har hon svårt att komma med ett svar och än svårare är det för maken Tage, för han tittar just då på hockeymatchen mellan Brynäs - Skellefteå och är fullt upptagen .., så jag ringer helt sonika till dottern Carita och hör med henne .., och efter en stunds grunnande säger hon att ..."mamma är ju snäll och så .., men mest är hon nog ordningsam och hon är en sån som aldrig pjåskar .., när man gick i skolan skulle man nästan vara döende innan man fick stanna hemma i sängen ..", säger hon.

Jag hör leendet ända från Kristianstad till Stensjöstrand.

Ja, nu vet ni lite om denna Siv Lundmark från Malå, numera Kristianstad.

Hon som fyller år just idag! 

Carita (dotter) säger... 
 
Som det framgår här är ju mamma också för det mesta glad och har lätt för att skratta (även fast hon precis som jag ofta kan se arg och sammanbiten ut) och lätt för att trivas. 
Hon oroar sig sällan för saker och ting, det sköter jag och pappa. :)





2 kommentarer:

Anonym sa...

GRATTIS SIV!!
Kram Maria

Carita sa...

Som det framgår här är ju mamma också för det mesta glad och har lätt för att skratta (även fast hon precis som jag ofta kan se arg och sammanbiten ut) och lätt för att trivas. Hon oroar sig sällan för saker och ting, det sköter jag och pappa. :)